Karadeniz Almanya'ya Taşınacak - Son Dakika
Dünya

Karadeniz Almanya'ya Taşınacak

Karadeniz Almanya\'ya Taşınacak

Baden Württemberg Karadeniz Derneği'nin Bu Yıl 6.kez Düzenleyeceği Yayla Şenliklerine Bu Yıl Rekor Katılım Bekleniyor.

17.02.2011 04:30

Baden Württemberg Karadeniz Derneği'nin bu yıl 6. kez düzenleyeceği geleneksel yayla şenliklerine bu yıl rekor katılım bekleniyor. Şenliklere geçtiğimiz yıl yaklaşık 20 bin kişi katılmıştı.

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletindeki Karadenizliler Derneği Başkanı Tufan Akçay, geçtiğimiz yıl düzenlenen ve 20 bine yakın kişinin katıldığı yayla şenliklerini bu yıl 5 Mart tarihinde düzenlemeyi planladıklarını açıklayarak şenliklere geçen yıldan daha fazla katılım beklediklerini söyledi. Baden Württemberg eyaletinde 27 Mart tarihinde yapılacak eyalet seçimlerinde BİG parti Neckarsulm milletvekili adayı olan Yılmaz Koçak'ın Karadenizliler Derneği'ni ziyaret ederek seçimlerde destek istediği toplantıda konuşan dernek başkanı Tufan Akçay şunları söyledi: "Geçtiğimiz yıl beşincisi düzenlenen ve geleneksel hale gelen şenliklerimize Almanya'nın yanı sıra Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 20 bin kişi katılarak üç gün, üç gece doyasıya eğlendi. Bu yılda şenliğimize geçtiğimiz yıl olduğu gibi Karadeniz'in en ünlü seslerini getireceğiz ve katılımın ikiye katlanmasını bekliyoruz. Bu şenliği düzenlememizin amacı gençlerimize ve Avrupa'da yaşayanlara kültürümüzü öğretmektir."

Baden Württemberg Karadeniz Derneği Başkanı Tufan Akçay ile görüşen Yılmaz Koçak, şimdiye kadar Karadenizliler Derneği'nin faaliyetlerini yakından izlediğini belirterek, ?Derneğinizin çalışmalarını uzun yıllardır yakından takip ediyorum. Derneğiniz çalışmaları ile bu eyalette yaşayan Türklerin memleket özlemini gideriyor. Her zaman burada birbirimize destek olacağız ve gelecekteki faaliyetlerinizde sizlere destek olacağızö şeklinde konuştu. Uyumun öneminin de altını çizen Koçak, BİG partisi olarak seçimleri kazanmaları durumunda parti programlarında yer alan ve göçmen kökenlilerin mağduriyetlerini de giderecek uyum çalışmaları yapacakları sözü verdi.

Görüşmede ayrıca Baden Württemberg Karadeniz Derneği'nden Hasan Civelek, Ender Pervan, Kaptan Öztürk, Salih Özkal, Cumhur Demirtürk ve Mehmet Artan da hazır bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Karadeniz Almanya'ya Taşınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement