Karesi Muhtarlarından Bosna Hersek Çıkarması - Son Dakika
Güncel

Karesi Muhtarlarından Bosna Hersek Çıkarması

Karesi Muhtarlarından Bosna Hersek Çıkarması

Balıkesir Karesi Belediye Başkanı, gelişen ve değişen Türkiye vizyonuna muhtarları da kattı. Yılmaz, Karesili 50 muhtarla birlikte Bosna Hersek'e gitti.

29.11.2014 17:00  Güncelleme: 17:06

Yeni Türkiye'nin hedefleri ve vizyonu doğrultusunda hızla ilerleyen Balıkesir Karesi Belediyesi, Karesi İlçesi'ndeki muhtarları Bosna Hersek'e götürdü. Belediye'nin Bosna-Hersek'teki kardeş kenti İlid?a'ya giden muhtarlar, 4 günlük ziyaret kapsamında 2. Dünya Savaşı ve Osmanlı tarihinin izlerini sürdü.

Türkiye vizyonuna uyum sağlaması amacıyla yaptığı çalışmalar kapsamında, ilk olarak muhtarlara Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde, insansız robotlarla üretim yapan ve son teknolojilerin kullanıldığı üretim tesislerinde inceleme yapma fırsatı sağlayan Karesi Belediyesi şimdi de Karesi İlçesi'ndeki 50 muhtar için Bosna-Hersek'e gezi düzenledi. Muhtarlar, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte 4 gün boyunca 2. Dünya Savaşı'nın izlerini sürdü.

Çoğu muhtarın ilk kez yurtdışına çıktığı Bosna ziyaretine Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve birim müdürleri de katıldı. 4 gün süren kültür gezisi kapsamında heyet, Saraybosna Baş Çarşı'daki Osmanlı eserlerini, Türk şehitliği ve merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzet Begoviç'in mezarını, herkesin Türkçe konuştuğu Osmanlı Köyü Potiçel'i ziyaret etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karesi Muhtarlarından Bosna Hersek Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement