Karlsruhe'de Bilgi Yarışması - Son Dakika
Güncel

Karlsruhe'de Bilgi Yarışması

Karlsruhe\'de Bilgi Yarışması

Karlsruhe'de bilgi yarışmasıMümin Karaca, Karlsruhe, 6 Haziran, (DHA)- Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliğinin himayesinde gerçekleşen Baden bölgesi "Bilgi yarışması" finalleri heyecanlı geçti.

06.06.2016 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karlsruhe'de bilgi yarışması

Mümin Karaca, Karlsruhe, 6 Haziran, (DHA)- Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliğinin himayesinde gerçekleşen Baden bölgesi "Bilgi yarışması" finalleri heyecanlı geçti. Baden bölgesi bilgi yarışması birincisi Schramberg oldu.

'Augartenstrasse 27 - Karlsruhe Wallhalla Restaurant'da yapılan ve Karlsruhe Türk Okul Aile Birliği'nin ev sahipliği yaptığı yarışmaya, Baden bölgesinde yer alan Mannheim, Pforzheim, Karlsruhe, Heidelberg, Offenburg, Lörrach, Schramberg, Tuttlingen, Bruchsal, Freiburg, Rasttat, Sinsheim ve Nagold kentlerinden toplam 39 öğrenci katıldı.

Türk Akademisyenlerden oluşan 4 kişilik jüri heyetinde Prof. Dr. Şener Bağ, Dr. Yavuz Dedegil, Yakup Dıvrak, Nilüfer Arslan yer aldı.

'Yarışmaya katılan her çocuğumuz birincidir'

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, 'Yarışmaya katılan her çocuğumuz birer çiçektir ve her çocuğumuzu birinci olarak görüyorum. Aynı zamanda çocuklara destek veren velileri de tebrik ediyorum. Bu çocuklar bizim geleceğimiz' dedi. Avcı, Almanya'da Türklerin varlığı Türkçe'nin varlığına bağlıdır. Türkçe bilmiyorsa çocuklarınız, kozmopolitleşmiştir. ? diyerek ailelerin çocuklarını Türkçe dersine göndermesini istedi.

Karlsruhe TOAB başkanı Erdem Arın'da yaptığı konuşmada, 'Baden bölgesindeki öğrencilerimizin tanışma ve kaynaşmalarını sevgi dostluk, dürüstlük, çalışkanlık ve devlet bayrak gibi değerlerimizi kazanmaları sağlamaktır" dedi.

Schramberg öğrencileri birinci oldu

Türkçe, tarih, din kültüründen oluşan 30 sorunun sorulduğu bilgi yarışmasında 29 soruya doğru cevap veren 290 puanla birinci olurken, Mannheim ikinci ve Rasttat'ta üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Baden TOAB Federasyon Başkanı Kemal Ülker ve Karlsruhe OAB başkanı Erdem Arın verdi.

Birinciye 300 Euro, ikinciye 225 Euro üçüncüye 150 Euro ve takdir belgesi verildi.

OAB yöneticileri yarışma katılan gençleri tebrik etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karlsruhe'de Bilgi Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement