Kars'ta 'Aile Okul Projesi' Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kars'ta 'Aile Okul Projesi' Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kars\'ta \'Aile Okul Projesi\' Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kars Valisi Eyüp Tepe, Yeni valilik Makamında ilçe kaymakamlarıyla bir araya geldi.

08.02.2013 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Valisi Eyüp Tepe, Yeni valilik Makamında ilçe kaymakamlarıyla bir araya geldi.

Vali Eyüp Tepe, Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali yardımcıları Ünal Coşkun, Faruk Ekiz, Karahan Daştan, Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu, Arpaçay Kaymakamı Can Aksoy, Digor Kaymakamı Nevzat Karkacı, Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Selim Kaymakamı Erdinç Dolu ve Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz katıldı.

Toplantıda; ilçelerde yapılan çalışmaların genel bir değerlendirmesi yapılarak, 2013 Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında yapılması planlanan projeler ve valilikçe hazırlanmış olan "Aile Okulu Projesi" masaya yatırılarak tartışıldı.

Aile Okul Projesi hakkında bilgiler veren Vali Eyüp Tepe, Aile Okulu Projesi'nin toplumda kadınların, mutlu bireyler olması ve sağlıklı nesiller yetiştirmesi için yaygın eğitim faaliyetlerine kolayca ulaşmalarını sağlamak için çok önemli proje olduğunu belirtti.

Tepe; "Aile Okul Projesi, temel sağlık, çocuk bakımı, ev ekonomisi, aile içi iletişim, medya okuryazarlığı, vatandaşlık, hukuk ve din gibi konularda bilinçlendirmek için geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen gönüllülük esasına dayanan bir eğitim projesidir" dedi.

Aile Okulu Projesi'nin amacının toplumun temel yapı taşı olan ailelerin daha sağlıklı, mutlu ve daha sağlam olması için önemli bir ayak olduğunu ifade eden Tepe; "Temel sağlık bilgisi, Çocuk bakımı, Ev ekonomisi ve hijyen, Aile içi iletişim, Medya okuryazarlığı, Vatandaşlık ve Hukuk bilgisi ve Seçmeli olarak Temel Din Bilgisi eğitimi vermek, bu eğitimleri sahada veren kurum ve kuruluşların koordinasyonunu sağlamak, gönüllü kişi ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile sinerji oluşturmak, aile okuluna devam eden ihtiyaç sahibi kursiyerlerin gönüllülerce ihtiyaçlarının karşılanmasıdır" diye konuştu.

15 Şubat 2013-15 Haziran 2013 tarihleri arasında uygulanması planlanan "Aile Okulu Projesi" kapsamında Kars merkezde; 7 Mahalle ve 10 köyde olmak üzere toplam 17 Aile Okulu açılması planlanıyor.

Aile okullarında 4 ayda 500 kişiye Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük aracılığı ile Sosyal Hayatta İletişim, Aile ve Tüketici Bilgisi, Bilgisayar ve Medya Okuryazarlığı, Aile Eğitimi ve Temel Sağlık Bilgileri, Okuma-Yazma Kursları, Kuran-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler konularında toplamda 600 saatlik ders verilecek.

Proje kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelince Bakanlıkça hazırlanan aile ve kadına yönelik eğitimler verilmesi ve topluca düzenlenecek 3 adet seminer organize edilmesi de hedeflenmektedir. Bu proje ile her ilçe kendi hedeflerini imkanları ölçülerinde belirleyecek. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars'ta 'Aile Okul Projesi' Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement