"Kastamonu Fotoğraf Yarışması" Sonuçları Açıklandı - Son Dakika
Yerel

"Kastamonu Fotoğraf Yarışması" Sonuçları Açıklandı

"Kastamonu Fotoğraf Yarışması" Sonuçları Açıklandı

Kastamonu Valiliği ile Kastamonu Belediyesi'nin işbirliğiyle kültür, sanat ve tanıtım hizmetleri kapsamında düzenlenen "Kastamonu doğası, kültürel ve tarihi dokusu ile yerel yaşam" konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.

11.11.2012 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Valiliği ile Kastamonu Belediyesi'nin işbirliğiyle kültür, sanat ve tanıtım hizmetleri kapsamında düzenlenen "Kastamonu doğası, kültürel ve tarihi dokusu ile yerel yaşam" konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.

Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı, Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği (KASFOT) Başkanı Suat Cumali Güngör ile yarışmadaki görevi dolayısıyla il dışından gelen tanınmış fotoğraf sanatçıları Tansu Gürpınar, Hamit Yalçın, Nuri Çoban ve Arif Bayram Terzioğlu olmak üzere 6 üyesiyle toplanan seçici kurul, Belediye Hizmet Binasında bir araya gelerek yarışmaya katılan fotoğrafları değerlendirdi. Seçici kurul üyesi Vali Yardımcısı Atila Kantay, başka bir programa katılması nedeniyle toplantıya gelemediğinden kendisine telefonla bilgi verildi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) hakemi Vedat Osmanoğlu tarafından yarışmaya gelen bütün fotoğraflar, fotoğraf sahibinin verdiği rumuzlarla birlikte seçici kurul önünde yapılan sunumla tek tek gösterildi.

İki kategoriden oluşan ve yarışmacıların her kategoride en fazla 5 eserle katılabildiği yarışmada A kategorisinde 172 kişinin 766 fotoğrafı, B kategorisinde ise 124 kişinin 551 fotoğrafı şartnameye uygun bulunarak değerlendirmeye alındı.

Yarışmaya katılan fotoğraflar arasından en iyi ve en başarılı fotoğrafları seçmek için çaba gösteren kurul üyeleri her kategoride tüm fotoğrafları tek tek inceleyerek eleme yöntemiyle bir sonraki tura kalan fotoğrafları belirledi. Birkaç tur devam eden elemelerden sonra ödül kazanacak olan ilk 25 fotoğraf belirlenerek bu fotoğraflar arasından birinci, ikinci, üçüncü olan fotoğraflar, mansiyon kazanan iki fotoğraf ve sergilemeye değer görülen 20 fotoğraf seçildi.

Geçen yıl Kastamonu Belediyesi'nce düzenlenen ve büyük ilgi gören Kastamonu Fotoğraf Yarışması bu yıl Kastamonu Valiliği ve Kastamonu Belediyesi'nin işbirliğiyle A ve B olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlendi. A kategorisinde tüm Kastamonu il genelindeki fotoğraflar kabul edilirken, B kategorisinde Kastamonu belediye sınırları içinde çekilen fotoğraflar değerlendirmeye alındı.

Seçici kurulun değerlendirmeleri sonucunda A kategorisinde, yarışmaya Kastamonu'dan katılan Mustafa Gökmuharremoğlu "Lapa Lapa" isimli fotoğrafıyla birinci olurken, yine Kastamonu'dan katılan Nevzat Nergiz "Beylerde Sabah" isimli fotoğrafıyla ikinci, Aydın'dan katılan Ali Altın ise "Çekme Helva" isimli fotoğrafıyla üçüncü oldu. Yarışmaya Kastamonu'dan katılan Berat Memiş, isimsiz doğa fotoğrafıyla, İstanbul'dan katılan Eren Özkapıcı ise "Dokuma" isimli fotoğrafıyla mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

B kategorisinde ise ödül kazanan ilk 5 fotoğraf Kastamonu'dan katılan yarışmacıların oldu. Nevzat Nergiz "Oymacı" isimli fotoğrafıyla birinci olurken, Melih Cevdet Tekşen "Ahmet Usta" isimli fotoğrafıyla ikinci, Mehmet Kurdaş ise "çekme helva" konulu isimsiz fotoğrafıyla üçüncü oldu. Mansiyon ödüllerini ise yine Mehmet Kurdaş "saz ustası" konulu isimsiz fotoğrafıyla, Seçil Tozan da "Sofra Bezi Baskısı" isimli fotoğrafıyla kazandı.

Yarışma sonucunda her kategoride ilk üç dereceye giren ve mansiyon ödülü kazanan fotoğraflar dışında ayrıca 20'şer adet fotoğraf da "sergilemeye değer fotoğraf" olarak belirlendi. Böylece dereceye girerek ödül almaya hak kazanan fotoğrafların sayısı 50 olarak gerçekleşti.

Her iki kategoride de birinci olan eserlerin sahiplerine 2 bin 500 TL, ikincilere 2 bin TL, üçüncülere de bin 500 TL para ödülü verilecek. Mansiyon ödülüne layık görülen dört eserin sahiplerine 500'er TL ödeme yapılacak ve sergilemeye değer görülen eserlerin sahiplerine de 100'er TL ücret ödenecek.

Yarışma sekreteryasını yürüten Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adnan Tot, yarışmada ödül alan fotoğrafların kullanım hakkının Kastamonu Valiliği ile Kastamonu Belediyesi'ne ait olduğunu ve bu fotoğrafların, sanatçıların adları belirtilerek Kastamonu'nun tanıtımında kullanılacağını söyledi. Yarışmaya ilişkin ödüllerin önümüzdeki günlerde ödül sahiplerine ulaştırılacağını belirten Tot, ödül töreni ve serginin muhtemelen Ocak ayında yapılacağını, kesin tarihin Kastamonu Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından belirlenerek açıklanacağını ifade etti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kastamonu Fotoğraf Yarışması' Sonuçları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement