Kaypider'den Geri Dönüşüm Eğitim Filmi - Son Dakika
Yerel

Kaypider'den Geri Dönüşüm Eğitim Filmi

Kayseri Plastik İşletmeciler Derneği (KAYPİDER) ile Plastik Sanayiciler Federasyonu (PLASFED) tarafından hazırlanan Plastik Geri Dönüşüm Eğitim CD'si tanıtıldı.

25.03.2014 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Plastik İşletmeciler Derneği (KAYPİDER) ile Plastik Sanayiciler Federasyonu (PLASFED) tarafından hazırlanan Plastik Geri Dönüşüm Eğitim CD'si tanıtıldı.

Fatma-Mustafa Hasçalık Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Erdoğan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

KAYPİDER Başkanı Yusuf Özkan, burada yaptığı konuşmada, eğitim CD'sinin üzerinde 2,5 yıldır çalıştıklarını belirterek, "Proje çerçevesinde bütün okullardan gönüllü öğretmenlerimiz, çevre sorumlusu olarak seçildi.  Her öğretmen çevre konusunda okullarda çeşitli faaliyetler düzenledi. Yaklaşık 80 öğretmenimizle birlikte toplantı yaptık. Çevre hakkında ve geri dönüşüm hakkında bilgilendirmelerimiz de yapıldı" dedi.

Öğrencilere geri dönüşüm tesislerini de gezdirdiklerini ifade eden Özkan, şunları kaydetti:

"20-30 kişilik öğrenci gruplarının, geri dönüşüm tesislerini yerinde görmelerini sağladık. Bunu bütün okullarımıza nasıl taşırız düşüncesiyle eğitim filmi hazırladık. Çekimlerimizi PLASED sponsorluğunda gerçekleştirdik. Çocuklarımıza aynı zamanda çevre konusunun okullarda ders olarak okutulması da önemlidir. Çocuklar çevre konusunda böylelikle daha bilinçli olarak yetişecektir. Biz de bu amaçla çevre eğitiminin ilkokulda başlamasını istiyoruz."

Vali Yardımcısı ve Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya ise öğrencide en etkili yöntemin deney, izleme ve okuma olduğunu belirterek, geri dönüşüm tesisilerinin yerinde görülerek çevre bilincinin oluşturulmasını olumlu bir faaliyet olarak gördüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardında hazırlanan eğitim filminin gösterimi yapıldı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaypider'den Geri Dönüşüm Eğitim Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement