Kayseri Orman Yangınlarına Dikkat Çekmek İçin Çam Fidanı Düğün Davetiyesi Dağıttılar - Son Dakika
Güncel

Kayseri Orman Yangınlarına Dikkat Çekmek İçin Çam Fidanı Düğün Davetiyesi Dağıttılar

Kayseri'de Gülşah Aktaş ve Baran Şam çifti, düğün davetiyelerini çam fidanı olarak hazırladı.

07.09.2018 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de Gülşah Aktaş ve Baran Şam çifti, düğün davetiyelerini çam fidanı olarak hazırladı. Son yıllarda ormanların katledildiğini belirten çift, bu yolla herkese sorumlu davranmaya davet ettiklerini belirtti. Çift, dağıttıkları çamları toprakla buluşturma sözü aldıklarını da belirterek, Fidanı diken bize fotoğrafını atıyor. Dağıttığımız fidanları toprakla buluşturmak artık herkesin boyun borcuö dedi.

Düğünler evlenecek olanların en mutlu günleri. Bu özel günü hayatları boyunca anlamlı bir hale getirmek isteyen çiftler de farklı yollar seçiyor. Kayseri'de Pazar günü dünya evine girecek olan Gülşah Aktaş (31) ile Baran Şam da (31) düğün davetiyeleri konusunda dikkat çeken bir yönteme başvurdu. Son yıllarda artan orman yangınlarına, yok olan yeşil alanlara dikkat çekmek ve bu konuda duyarlılık oluşturmak isteyen çift, düğün davetiyesi olarak çam fidanı dağıttı.

Yeşilin korunması gerektiğini belirten ve Pazarlamacılık yapan Baran Şam, bu konuda herkese görev düştüğünü ifade ederek, Hem katledilen aydınlar hem de orman katliamlarına dikkat çekmek için böyle bir fikir düşündük ve hayata geçirdik. İnşallah bu yolla eşimize, dostumuza ve çevremize de örnek olmuş oluruz. Bu bizi onure eder. Normal bir düğün davetiyesi verseydik, insanlar buruşturup, daha sonra atacaktı. Şimdi ise bu fidanlarla 30 yıl sonra hatırlayacaklar ve aynı zamanda yeşile katkı sunacaklar ve çocuklarına örnek olacaklar.dedi.

'ÇAM FİDANLARI İÇİN ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURDUK'

Çam fidanları için Orman İşletme Müdürlüğü'ne başvurduğunu kaydeden Şam, şunları söyledi Biz düğün davetiyesi olarak 700 tane kara çam fidanı dağıttık. Karar verdikten sonra Orman Müdürlüğü'ne gittik. Orada yetkililer, ellerinde yaklaşık 200 bin fidanın olduğunu söylediler. Tanesini 1 TL 85 kurutan satın aldık. Haliyle onlarda bazı olumsuzluklar ve bu işi kötüye kullananların olduğunu belirterek, fidanı ücretli verebileceklerini belirtiler. Fidanları aldıktan sonra davetiyemizi hazırladık ve fidanı dağıttığımız ambalajın üzerine yapıştırdık. Görenler şaşırdı ve çok beğendiklerini belirtti.

Düğün davetiyesi konusunda anlamlı bir olaya imza atmaya isteyenlere tavsiye ediyoruzö diyen Baran Şam, Çocuklara daha yeşil daha aydınlık bir miras bırakmak isteyenler, davetiyelerini bu şekilde yapsınlar. Çocuklara ağaç dikmenin önemini anlatırlarsa biz de mutlu oluruz.ö diye konuştu.

'DOĞADAN ÇOK ŞEY ÇALDIK, BİR ŞEYLER KATMAK ARTIK BOYNUMUZUN BORCU'

Kayseri Şehir Hastanesi'nde Tıbbi Sekreter olarak görev yapan Gülşah Aktaş ise mutlu günlerini daha da anlamlı hale getirmek için hem farklı hem de örnek olacak bir yol seçtiklerini ifade ederek, Doğadan çok şey çaldığımızı düşünüyorum. Doğaya iyi şeyler katmak artık bizim boynumuzun borcu oldu. Bu da güzel oldu, örnek oldu diye düşünüyorum. Bunun yanında davetiyeyi dağıttığımız da çok fazla şaşıran oluyor. Ben Kayseri Şehir Hastanesi'nde çalışıyorum. Görenler fotoğraf çekip, kendilerinin de böyle bir şeye vesile olmak istediklerini belirtiler. Beni bu durum da mutlu etti. Doğa için, geleceğimiz için küçük de olsa örnek olan bir olaya katkımız olduğu için mutluyuzö dedi.

Kayseri Orman Yangınlarına Dikkat Çekmek İçin Çam Fidanı Düğün Davetiyesi Dağıttılar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Orman Yangınlarına Dikkat Çekmek İçin Çam Fidanı Düğün Davetiyesi Dağıttılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement