Kazan'da Köy Odaları Kültür Odalarına Dönüşüyor - Son Dakika
Yerel

Kazan'da Köy Odaları Kültür Odalarına Dönüşüyor

Kazan Halk Eğitim Merkezi'nin hazırladığı projeyle köy odalarına yeniden hayat veriliyor.

02.03.2014 11:59

Kazan Halk Eğitim Merkezi hazırladığı projeyle İlçedeki köy odalarına yeniden hayat veriyor.

"Geçmişten Bugüne Kültür Odalarımız" adı verilen projeyle kaybolmaya yüz tutmuş köy odaları geçmişteki işlevine yeniden kavuşuyor.

Proje kapsamında Orhaniye Mahallesinde gerçekleştirilen ilk etkinliğe Kaymakam Veysel Beyru ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Göktaş'ın yanı sıra vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikte Ankara Somut Olmayan Kültürel Miraslar Müzesi ekibi tarafından Meddah, Hacivat, Karagöz gösterisinin yanı sıra eskiden köy odalarında oynanan oyunlardan örnekler sergiledi.

Eskiden Kazan'daki köy odalarında oynanan 'Kabak Oyunu"na ise Kaymakam ve misafirler de eşlik etti.

Kaymakam Veysel Beyru AA muhabirine yaptığı açıklamada "İnternetin, telefonun, telev,zyonun bu kadar yoğun olmadığı dönemlerde Köy Odalarında hem eğlenme hem de zeka ve mantıksal kavramları geliştirme adına nasıl vakit geçirdiklerini köydeki vatandaşlarımıza tekrar hatırlatılmış olduk. Kültürümüze herkesin sahip çıkması ve bu konuda duyarlı olması lazım. Buna dikkat çekme adına güzel bir proje oldu. Proje ekibine ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Değişen insan, değişen toplum ve değişen dünya ile birçok sosyal ve kültürel değerlerin kaybolduğuna dikkat çeken proje sorumlusu Dilek Aktaş, "Günümüzde birçok köy odası yok olmuş yada işlevini yitirmiş durumda. Kazan Halk Eğitim Merkezi olarak hazırladığımız bu projesiyle mevcut köy odalarımızın kültür odalarımız şeklinde varlığını devam ettirmesini hedefliyoruz" dedi.

Projeye Kazan Kaymakamlığı, Kazan Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü ve Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi başta olmak üzere birçok kişi ve kurum destek veriyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kazan'da Köy Odaları Kültür Odalarına Dönüşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement