Kazancı Bedih Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kazancı Bedih Mezarı Başında Anıldı

Kazancı Bedih Mezarı Başında Anıldı

Şanlıurfalı usta gazelhan Kazancı Bedih, ölümünün 11. yılında mezarı başında anıldı.

19.01.2015 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfalı usta gazelhan Kazancı Bedih, ölümünün 11. yılında mezarı başında anıldı.

Sıra gecelerinin önemli ustalarından, Şanlıurfalı ünlü gazelhan Kazancı Bedih Yoluk, ölümünün 11. yıl dönümünde unutulmadı. Kazancı Bedih'in Bediüz-zaman Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma programına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yakınları ve sevenleri katıldı. Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından dua edildi. Dua eden Başkan Güvenç, Bedih'in Türkiye'nin önemli değerlerinden biri olduğunu belirterek, "Verdiği eserler ve musikiye kattığı değerlerden dolayı mezarı başında minnetle ve rahmetle anıyoruz. Allah'tan rahmet diliyoruz. Böylesi güzel insanlar eserleriyle baki ve ebedi olarak gönüllerde yaşarlar. Üstad da onlardan bir tanesi. Ne mutlu ki Şanlıurfa böyle güzel insanlar çıkarıyor" dedi.

Kazancı Bedih anısına cuma günü Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Konferans Salonu'nda anma programı yapacaklarını söyleyen Başkan Güvenç, "Bu gecede Şanlıurfa'nın değerlerini bir araya getireceğiz. Toplumlar geçmiş değerlerine sahip çıktıkça ayakta kalırlar, zenginleşirler ve büyürler. Bizde mütevazi de olsa mezarı başında ona minnetimizi ve şükranımızı ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Ekinci ise, "Büyükşehir Belediyemizin değerlere sahip çıkmasını gönülden destekliyoruz. Bizde Şanlıurfa'nın değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Ünlü gazelhanlar Kazancı Bedih, Fuzuli, Nabi, Nezihe, Furugi, Abdi gibi şairlerin gazellerini Şanlıurfa makam geleneğine uygun yorumladı. Davudi ve etkileyici sesiyle tüm Türkiye'nin gönlünde taht kuran Kazancı Bedih, okuduğu ve yazdığı eserleri farklı makamlarda icra ederek müzik dünyasına önemli eserler bıraktı. Sesi ve yorumu ile adını duyuran Bedih, Şanlıurfa sıra gecelerini ise ülkeye tanıtmıştı. Yaşadığı dönemde sıra gecelerinin vazgeçilmez ismi olan Bedih, yörede 'Pir' ismiyle de tanınırdı. Kazancılık mesleğini yapması nedeniyle 'Kazancı Bedih' olarak ünlenen Bedih Yoluk, 20 Ocak 2004'te Şanlıurfa'daki evinde katalitik sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetmişti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kazancı Bedih Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement