Kendilerini Polis Olarak Tanıtan Gaspçılara Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Kendilerini Polis Olarak Tanıtan Gaspçılara Hapis Cezası

Kayseri'de, kendilerini polis olarak tanıtıp arama yaptıkları bir evden 500 bin lira ile ziynet eşyalarını gasbettikleri iddia edilen 6 sanıktan 5'i, 18 yıl 4 ay ile 22 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

11.04.2018 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, kendilerini polis olarak tanıtıp arama yaptıkları bir evden 500 bin lira ile ziynet eşyalarını gasbettikleri iddia edilen 6 sanıktan 5'i, 18 yıl 4 ay ile 22 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Orhan Ö, Mehmet G, Bülent S, Mehmet Ş.G. ve Ejder G, tutuksuz sanık N.G ile avukatları hazır bulundu.

Sanıklardan Orhan Ö. ve Mehmet G. suçlarını itiraf ederken, diğer sanıklar ise haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Mehmet Ş.G, Bülent S. ve Ejder G'ye, "nitelikli yağma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 22'şer yıl, Mehmet G. ve Orhan Ö'ye ise 18 yıl 4'er ay hapis cezası verdi. Heyet, sanıklardan N.G'nin ise delil yetersizliğinden beraatine hükmetti.

Olay

27 Aralık 2017'de, Melikgazi ilçesine bağlı Karacaoğlu Mahallesi'ndeki bir eve kendilerini polis olarak tanıtıp giren iki kişi, Fesih Gürbüz ve evde bulunan 3 kişinin ellerini kelepçelemiş, evde sözde arama yapan zanlılar, Gürbüz ile ailesinin sandıkta sakladığı ve Kurban Bayramı'nda sattıkları hayvanlarından kazandıkları 500 bin lira ile 8 burma bilezik, 10 çeyrek altın ve cep telefonlarını alıp kaçmıştı.

Çevredekilerin yardımıyla kurtarılan Gürbüz ve beraberindekilerin durumu polise bildirmesi üzerine çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Kayseri ve Nevşehir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, kendilerini polis olarak tanıtan Orhan Ö. ve Mehmet G. ile iş birlikçileri olduğu değerlendirilen Mehmet Ş.G, Bülent S, Ejder G. ve N.G'yi gözaltına almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kendilerini Polis Olarak Tanıtan Gaspçılara Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement