Kentsel Dönüşüme Tepki Eyleminde Başkana Bir Kep Dolusu Yumurta - Son Dakika
Güncel

Kentsel Dönüşüme Tepki Eyleminde Başkana Bir Kep Dolusu Yumurta

Kentsel Dönüşüme Tepki Eyleminde Başkana Bir Kep Dolusu Yumurta

Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'nde kentsel dönüşüm planlaması yapılan iki mahallede yaşayan vatandaşlar ve mağdur edildiklerini öne sürüp, belediye önünde protesto eylemi yaptı.

03.01.2012 17:50

Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'nde kentsel dönüşüm planlaması yapılan iki mahallede yaşayan vatandaşlar ve mağdur edildiklerini öne sürüp, belediye önünde protesto eylemi yaptı. Kentsel dönüşüme tepki gösteren bir mahalleli, AK Partili Belediye Başkanı Azim Öztürk'e teslim edilmek üzere bir kep dolusu yumurtayı zabıtaya teslim edip, Zihnini açar, bol bol yesin dedi.Seyhan Belediyesi önünde 'Halkın barınma hakkı var' yazılı dövizlerle bir araya gelen İsmetpaşa ve Barış mahallelerinde oturan yaklaşık 50 kişilik grup, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, sadece hakları olan paraların ödenmesini istediklerini belirtti.

İsmetpaşa-Barış Mahalleleri Barınma Hakkı Bürosu adına konuşan Fadime Temur, 2 bin 160 konut yapılması planlanan mahallemizde, bize insanca yaşama hakkı tanınacağı söyleniyor. Biz zaten insanca yaşıyoruz. Yaklaşık 10 bin nüfusa sahip olması beklenen kentsel dönüşüm alanında, okul dışında sosyal donatı bulunmuyor. Mahallemizde 20 daire barındıran, 30 yıl önce yapılmış 2 apartman bulunuyor. Bu apartmanların arsası bulunmadığı için, kentsel dönüşüm alanı dışında bırakılıyor. Bizleri ise daire başına ortalama 50 bin lira borçlandırıyorlar. Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz. Hakkımız olan paranın verilmesini istiyoruz diye konuştu.

'YUMURTA AZİM BEY'İN ZİHNİNİ AÇAR'

Eylem sırasında sık sık, Azim istifa, Barınma hakkımız, söke söke alırız diye slogan atan eylemcilerin arasındaki bir genç, elindeki yumurtaları yere atarak, Doktorlar, yumurtanın zihni açtığını söylüyor. Biz de, zihnini açması için, Azim Öztürk'e iletilmek üzere bu yumurtaları, etten duvar ören zabıtalara veriyoruz. Eğer bu yumurtalar da zihnini açmazsa, biz açmasını biliriz dedi.

Eylemciler içinde 15 tane yumurta bulunun kepi, Zabıta Müdürü Mustafa Aydın'a teslim etti. Eylemciler arasındaki bir kadın da, söz verdiği halde kendilerini ziyaret etmediği için, yaptığı anlaşmayı geri çekeceğini belirterek Başkan Öztürk'ü protesto etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kentsel Dönüşüme Tepki Eyleminde Başkana Bir Kep Dolusu Yumurta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement