Kesimal A.Ş.'NİN Özel Misafirleri Vardı - Son Dakika
Güncel

Kesimal A.Ş.'NİN Özel Misafirleri Vardı

Kesimal A.Ş.\'NİN Özel Misafirleri Vardı

Ekonomi Bakanlığının sağladığı destekler ve gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin program kapsamında Arhavi'ye gelen Ekonomi Bakanlığı heyetini, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Y.K. üyesi Arhavi'li işadamı Atilla Kesimal karşıladı.

16.10.2017 09:04  Güncelleme: 09:03

Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürü Zafer Soylu, Ekonomi Bakanlığı , İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Canlı, Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Burak Yıla, Ekonomi Bakanlığı Teşvik uygulama ve yabancı Sermaye Gene Müdürlüğü Daire Başkanı Rahmi Kaya, Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü DT Uzmanı Mehmet Akif Gök ve Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü DT Uzmanı Tolga Cebeci'yi Arhavi'de karşılayanlar arasında Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ve Arhavi TSO Y.K. Başkanı Atıf Kesim 'de vardı.
DKİB Y.K. Üyesi Atilla Kesimal 'in çalışma ofisinde karşılanan heyet adına bir açıklama yapan Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürü Zafer Soylu sıcak karşılama için Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, TSO Başkanı Atıf Kesim ve DKİB Y.K. Üyesi Atilla Kesimal'e teşekkür etti.

Soylu "firmaların İhracat-İthalat, Yurt içi ve yurt dışı yatırımları, Serbest Bölge ve Ürün Güvenliği ve Denetimi konularında karşılaştıkları sorunlara çözüm önerileri getirmeyi amaçlayan bir dizi inceleme ve bilgilendirmelerde bulunmak üzere bölgeye geldiklerini" ifade etti. Ekonomi Bakanlığının bu tür ziyaret ve bilgilendirmelere devam edeceklerini ifade eden Soylu "Yürütülen işlemlerin hızlandırılması ve yenilenen destek araçları ile teşvik uygulamaları hakkında bilgilendirme yapmak için Kesimal A.Ş. firma yetkilileri ile de bir araya geldik ve görüş alışverişinde bulunacağız" dedi..
Ekonomi Bakanlığı heyetinin ziyaretinden firmalar açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Atilla Kesimal heyette bulunanlara tekrar teşekkür etti.
Heyet adına konuşan Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürü Zafer Soylu "Ülke olarak ortaya koyduğumuz ekonomik hedefleri yakalama noktasında da hayati öneme sahip. Bu uygulamanın İhracatımızın seyrine olumlu etki yapacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
DKİB Y.K. Üyesi İşadamı Atilla Kesimal " Türkiye'nin Kafkasya'ya açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısında son günlerde geçiş için bekleyen Türk TIR'ları Kilometrelerce uzunluğunda kuyruklar oluşturmaktadır. Biz Sarp Sınır Kapısında yapılan yenileme çalışmaları ve sistemsel aksaklıklar geçişleri yavaşlatmaktadır. Bununla beraber uzayan Gümrük İşlemleri İhracatçı firmaları da sıkıntıya sokmaktadır. İhracatçıların sınır kapılarından rahat geçiş yapmaları için Devletimizden yardımcı olmasını talep ediyoruz" dedi.
DKİB Y.K üyesi Atilla Kesimal Uzayan TIR kuyruklarının geçişlerin de uzun sürmesine neden olduğunu ve beraberinde mağduriyetler yarattığını ifade ederek "Bir diğer talebimizde Yeşil Pasaport süresinin 10 yıla çıkartılmasını iş dünyası olarak talep ediyoruz." dedi.
Ziyaret karşılıklı çeşitli konularda bilgi alışverişinin bulunulması ve heyetin Kesimal A.Ş. hakkında bilgiler almasının ardından ziyaret anısına çekilen fotoğraf ile sona erdi ve heyet Arhavi'den ayrılarak Hopa'ya geçti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kesimal A.Ş.'NİN Özel Misafirleri Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement