Kesk'in İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Kesk'in İş Bırakma Eylemi

Kesk\'in İş Bırakma Eylemi

Kızıltepe'de KESK üyeleri iş bırakma eylemi yaptı.

05.06.2013 16:00

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Kızıltepe'de iş bırakma eylemi yaptı.

Eski Devlet Hastanesi önünden yürüyüşe geçen KESK ve bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri slogan atarak Kızıltepe Özgürlük Meydanı'na geldi. Burada basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Kızıltepe Şube Başkanı Baran İlhan, sömürü ve yağmaya karşı emeğin hakkını, savaşa karşı barışı, emperyalizme karşı bağımsızlığı, ırkçılığa ve şovenizme karşı hakların kardeşliğini kararlılıkla savunduklarını söyledi.

İlhan, şunları kaydetti:

"KESK'liler olarak, bu değerlerin hedef tahtasına konduğu koşullarda ne iş güvencesinden ne de sendikal hak ve özgürlüklerden de söz etmenin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle grevimizi bugünden itibaren tüm yurtta başlatıyoruz.

Kamu emekçileri iş güvencesi başta olmak üzere, kazanılmış haklarına nasıl sahip çıkıyorsa, halkımızla birlikte yaşam alanlarımıza da aynı kararlılıkla sahip çıkmayı sürdürecektir. Siyasi iktidarı kamu emekçilerinin ve halkın geniş kesimlerinin taleplerine kulak vermeye çağırıyoruz. 657 sayılı DMK'yı değiştirerek kadrolaşmayı artırmayı öngören hükümleri derhal geri çekin."

Grup, slogan atıp halay çekmesinin ardından dağıldı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kesk'in İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement