Kestane Balı Üreticisini Sevindirdi - Son Dakika
Güncel

Kestane Balı Üreticisini Sevindirdi

Kastamonu'nun sahil ilçelerinde hasadı tamamlanan kestane balı, 3 yıl aradan sonra üreticisinin yüzünü güldürdü.

12.07.2016 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun sahil ilçelerinde hasadı tamamlanan kestane balı, 3 yıl aradan sonra üreticisinin yüzünü güldürdü.

Kastamonu Arı Yetiştiriciliği Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Salim Şahiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehrin Karadeniz'e sahili bulunan ilçelerinde yeni sezonda 50 tonun üzerinde kestane balı üretildiğini söyledi.

Son 3 yılın "en ballı hasadını" yaptıklarını belirten Şahiner, 6 ilçede amatör ve profesyonel bin civarında arıcının sezonu yüzde 50 daha fazla rekolteyle tamamlandığını vurguladı.

Şahiner, tüketicilerin kestane balına yoğun talep gösterdiğini belirterek, şunları söyledi:

" Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, Cide, Doğanyurt ve İnebolu ilçelerinde yaklaşık 500'ü birliğimize üye profesyonel, 500'ü de amatör olmak üzere bin civarında kestane balı üreticimiz var. Üreticilerimiz, bundan önceki 3 yıl içinde hasattaki verimin düşük olması nedeniyle tüketicilerimizin taleplerini tam olarak karşılayamamıştı. Ancak, bu sene sezon bereketiyle geldi ve hasat yüzleri güldürdü. Kovan başına üretimin 10-15 kilogram arasında gerçekleştiği ilçelerimizde 50 tonun üzerinde bir üretim söz konusu. İnşallah, bu sezon tüketicilerimizin talepleri geri çevrilmeden karşılanacak."

"Yoğun talep var"

Kestane balının yurt içi ve dışından yoğun talep gördüğünü anlatan Şahiner, "Tıbbi değeri yönüyle de oldukça değerli bir ürün olan kestane balına yoğun talep var. İnşallah, ilk etapta gelen bütün talepleri karşılayacak kapasitedeyiz. Ortak bir kararla kilogramını 120 liradan satışa çıkardığımız kestane balına gösterilen ilgi, üreticiyi de memnun etti." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kestane Balı Üreticisini Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement