Kılıçdaroğlu'ndan Mihri Belli İçin Başsağlığı Mesajı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Mihri Belli İçin Başsağlığı Mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye sosyalist hareketinin sembol isimlerinden Mihri Belli'nin vefatı dolayısıyla Türkiye sosyalistlerine başsağlığı diledi.

16.08.2011 18:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye sosyalist hareketinin sembol isimlerinden Mihri Belli'nin vefatı dolayısıyla Türkiye sosyalistlerine başsağlığı diledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye sosyalist hareketinin sembol isimlerinden Mihri Belli'nin yaşamını yitirmesinden üzüntü duyduğunu belirtti ve Türkiye sosyalistlerine başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu, Mihri Belli'nin yaşamını yitirmesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türkiye sosyalist hareketinin sembol isimlerinden Mihri Belli'nin yaşamını sosyalizm mücadelesine adayan ve bedel ödemeyi göze alanlardan biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Belli'nin 1943-1944 yıllarında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde Ordinaryüs Profesör Fritz Neumark'ın asistanlığını yaptığını ve 1944 yılında sosyalist-marksist bir genç olarak iki yıl hapis cezasına çarptırıldığını, yaşamı boyunca aralıklı olarak cezaevine girdiğini anımsattı.

Belli'nin Milli Demokratik Devrim (MDD) tezini geliştirerek sosyalist harekete katkısını sürdürdüğünü ve 1974 affından sonra Türkiye Emekçi Partisi'ni kurarak, daha sonra ÖDP ve SDP'nin kurucuları arasında yer alarak, HADEP'ten aday olarak hem sorumluluk üstlendiğini hem de aktif siyasetin içinde yer aldığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Toplam 11 sene hapis, 18 sene zorunlu sürgün hayatı yaşayan ve günümüze kadar Türkiye sosyalist hareketinin hep aranan, danışılan, görüşlerine değer verilen önderi olan Mihri Belli'ye rahmet, ailesine ve Türkiye sosyalistlerine başsağlığı diliyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan Mihri Belli İçin Başsağlığı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement