Kimsesiz Felçli Kadına Jandarmadan Şefkat Eli - Son Dakika
Güncel

Kimsesiz Felçli Kadına Jandarmadan Şefkat Eli

Kimsesiz Felçli Kadına Jandarmadan Şefkat Eli

Silifke ilçesinde 31 yıl önce banyoda düşerek felç olup tekerlekli sandalyeye mahkum olan Nurhayat Tekin'in (47) sofrası, günün 3 öğününde jandarma ekiplerince kuruluyor.

18.12.2012 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke ilçesinde 31 yıl önce banyoda düşerek felç olup tekerlekli sandalyeye mahkum olan Nurhayat Tekin'in (47) sofrası, günün 3 öğününde jandarma ekiplerince kuruluyor.

İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı karşısında, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ve Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu'nun yardımlarıyla temin edilen bir konteynerde yaşayan Tekin'in üç öğün yemeğini jandarma karşılıyor. Sabah, öğlen ve akşam saatlerinde Tekin'in evine yemek götüren jandarma ekipleri, masayı da hazırlayıp onun yemek ihtiyacını karşılıyor.

Felçli kadın Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 31 yıl önce banyoda düştüğünü ve o günden bugüne yatağa mahkum olduğunu anlattı.

27 yıl önce annesini, 11 yıl önce de tek kardeşini kaybettiğini ifade eden Tekin, daha önce kirada kaldığını, şimdi ise belediye başkanlarının ve kaymakamın desteğiyle yaptırılan konteynerde yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

Üç aydan bir 650 lira özürlü maaşı alıp, hayatını bu maaşla sürdürdüğünü vurgulayan Tekin, komşularının da yardımıyla zorunlu ihtiyaçlarını giderdiğini, zaman zaman da akülü sandalyeyle gezebildiğini ifade etti.

Akülü sandalyesinin de arızalandığını ve şarj tutmadığını dile getiren Tekin, şunları söyledi:

"Şarjlı sandalyemin tamiri 15 günü bulacak. Bu süre zarfında yine komşularımın yardımıyla yaşamıma devam edeceğim. Ancak komşularım bana ne kadar süre yardım edebilir ki- Benim yetkililerden isteğim bir bakıcı tutulması. Eğer bir bakıcı olursa yaşamımı daha kolay sürdürebilirim. Ayrıca bugüne kadar bana yardımlarını esirgemeyen belediye başkanlarına, kaymakamına ve yemek ihtiyacımı karşılayan jandarma ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Bu durumda olduğu gören jandarma yetkilileri, yemek ihtiyacımı karşılıyor. Jandarmanın kendi personeli için hazırladığı yemeklerden her gün bana getiriyorlar ve 3 öğün onların kurduğu sofrada karnımı doyuruyorum."

Tekin'in ihtiyaçlarının giderilmesinde yardımcı olan komşusu Seyide Uysal da, "Nurhayat zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Ben elimden geldiği kadar ona yardımcı olmaya çalışıyorum. Dileğim onun isteği olan bir bakıcının tutulması. Yetkililerin de bu konuda gerekeni yapacağına inanıyorum" diye konuştu.

Muhabir: Hüseyin Haskan/ Kerem Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kimsesiz Felçli Kadına Jandarmadan Şefkat Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement