Kahramanmaraş'ta Bir Kıraathanede Söyleşi Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Kahramanmaraş'ta Bir Kıraathanede Söyleşi Etkinliği

Kahramanmaraş\'ta Bir Kıraathanede Söyleşi Etkinliği

''Türkiye Okuyor'' kampanyası çerçevesinde Kahramanmaraş'ta 4 yıl önce açılan kıraathanede "bizim hikayemiz" konulu söyleşi gerçekleşti.

17.10.2014 22:50  Güncelleme: 00:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Türkiye Okuyor" kampanyası çerçevesinde Kahramanmaraş'ta 4 yıl önce açılan kıraathanede "bizim hikayemiz" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Öğretmenevi yanında faaliyetini sürdüren kıraathanede haftanın belirli günlerinde bir araya gelenler, kültür, sanat ve edebiyat sohbetleri yapıyor. Öğrencilere yönelik düzenlenen okuma saatleriyle de gelenekten geleceğe kıraathane kavramı yaşatılmaya çalışılıyor.

Yazar Recep Şükrü Güngör'ün konuk olduğu kıraathanede, "bizim hikayemiz" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Kıraathane sorumlusu eğitimci Duran Boz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin edebiyat ve kültür şehri olduğuna dikkati çekti.

Kıraathane faaliyetinin 2010'da başladığını anımsatan Boz, yaz dönemleri hariç tüm zamanlarda dolu dolu programların yapıldığını belirtti.

Kıraathanede söyleşiler ve sesli okuma gibi iki farklı kategoride etkinliklerin yapıldığını ifade eden Boz, şunları kaydetti:

"Söyleşiler adı altında, ülkemizin önde gelen şairi, yazarı ya da akademisyeni gelip konuşuyor. Sesli okuma kapsamında ise ilköğretim okullarında liselerden öğrenciler bir öğretmen nezaretinde gelip Sezai Karakoç, Cahit Zarioğlu, Sait Faik, Erdem Bayazıt, Alaaddin Özdenören gibi yazarlardan metinleri seslendirdiler. Bu programlar birer dikkat çekme olarak ortaya çıkıyor. Bu tarihimizde var olan bir gelenekti."

Söyleşiyi Öğretmenevi Müdürü Erdal Şahin Gedikoğlu, Dulkadiroğlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mehmet Dündar ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Murat Akkurt de dinledi. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahramanmaraş'ta Bir Kıraathanede Söyleşi Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement