Kırgızistan'da 7 Nisan Şehitleri Gözyaşlarıyla Anıldı - Son Dakika
Dünya

Kırgızistan'da 7 Nisan Şehitleri Gözyaşlarıyla Anıldı

Kırgızistan'da 2010 yılının Nisan ayında yaşanan devrimin 3.yıldönümü nedeniyle bugün başkent Bişkek'teki Ala-Too meydanında 7 Nisan olayı şehitleri anıldı.

07.04.2013 13:51

Kırgızistan'da 2010 yılının Nisan ayında yaşanan devrimin 3.yıldönümü nedeniyle bugün başkent Bişkek'teki Ala-Too meydanında 7 Nisan olayı şehitleri anıldı. Çok sayıda kişinin toplandığı meydana gelen Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Başbakan Cantörö Satıbaldiyev, Meclis Başkanı Asılbek Ceenbekov ve eski Cumhurbaşkan Roza Otunbayeva 7 Nisan olayı şehitleri anıtına çelenk koydu ve Kırgız Milli Marşı çalındı. Daha sonra Kur'an'ı Kerim okundu ve şehitlere dua edildi.

Meydandaki anma töreni ardından halk ülke yöneticileri ile birlikte araçlara binerek, şehitlerin bulunduğu Ata-Beyit mezarlığına hareket etti. Orada şehitlerin anıtına çelenk koyan yöneticiler halkla birlikte şehitlerin ruhuna dua etti. 7 Nisan olayları ile ilgili dün devlet televizyon kanalını aracılığı ile halka hitap eden Cumhurbaşkanı Atambayev, ülke geleceği için şehit olanların hiç bir zaman unutulmayacağını açıklarken "Kısa süre içerisinde 10 yıla eşit bir süreci yaşadık. Biz sabırlı, güçlü, geleceği düşünen toplum olduk" dedi. Devrimde yakın akrabasını kaybeden Zamira Abdırazakova, ülkede barış ve istikrarın olmasını, annelerin hiç bir zaman ağlamamasını dilerken "Beyaz evin önünde silahlı ateş açılmasın. Atambayev'in Cumhurbaşkanı olarak seçildiği süreçten itibaren, ülkede olumlu değişikliklerin yaşandığının farkındayız. Zamanla ülkemiz gelişecek" dedi. - BİŞKEK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kırgızistan'da 7 Nisan Şehitleri Gözyaşlarıyla Anıldı - Son Dakika


Advertisement