Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'den Kısa Kısa

Kırklareli\'den Kısa Kısa

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı.

25.05.2014 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında 11 projenin destekleme almaya hak kazandığını bildirdi.

Keçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yüzde 50 hibe desteği almaya hak kazanan proje sahipleri ile hibe sözleşme imzalanacağını belirtti.

11 işletmeye ait süt işletme tesisi modernizasyonu, çelik silo yapımı, şarap üretim tesisi kapasite arttırma ve teknoloji yenileme, ayçiçeği depolama ve çelik silo yapımı, tohum hazırlama tesisi inovasyonu, süt ürünleri üretim modernizasyonu, keçi işletmesi kurulması, ceviz işleme ve paketleme tesisi kurulması, bin baş kapasiteli koyunculuk işletmesi kurulması, kırmızı et parçalama, hazırlama, paketleme ve depolama ve 500 küçükbaş damızlık hayvan yetiştiriciliği kurulması projesinin yüzde 50 hibe desteği almaya hak kazandığını aktaran Keçeci, projelerin 1 Aralık Pazartesi gününe kadar tamamlanması gerektiğini kaydetti.

Altyapı çalışmaları sürüyor

Kırklareli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce alt yapı çalışmaları sürdürülüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince İstasyon ve Pınar mahallerinde alt yapı çalışmaları kapsamında yağmursuyu kanalizasyonu ile yağmursuyu gider mazgalı yapılıyor.

Çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtilirken, kısa süre içerisinde tamamlanacağı kaydedildi.

"Ayın Okulu" projesi

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü'nce "Ayın Okulu" projesi devam ediyor.

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Cumhuriyet Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında Strateji Geliştirme Birimince yapılan değerlendirmede "Yaratıcı Yazarlık Çalışmaları" adlı projesi ile 79 puan alan Cumhuriyet Ortaokulu'nun birinci olduğunu söyledi.

Yarışma ile okulların proje yapabilme yeteneklerinin ölçüldüğünü ifade eden Korkmaz, Fahri Kasapoğlu Ortaokulu ikinci, Remzi Yapıcı Anadolu Öğretmen Lisesi üçüncü olduğunu belirtti.

Korkmaz, yarışmanın yıl boyunca devam edeceğini kaydetti.

Yapılan konuşmanın ardından dereceye giren öğrencilere hediye verildi. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement