Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'den Kısa Kısa

Kırklareli\'den Kısa Kısa

Haşere ve sineklere karşı ilaçlama.

27.06.2014 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Selçuk Tanta, haşere ve sineklere karşı ilaçlama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Tanta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pınar Mahallesi'ndeki yeşil alanlar, çöp konteynerleri, fosseptik çukurları, parklar ile dere yataklarının haşere ve sineklere karşı ilaçlandığını söyledi.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla sineklerin çoğaldığına dikkat çeken Tanta, "Ekiplerimiz yoğun bir şekilde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Sinek ve haşerelerin üreme kaynağı olan yeşil alanlar, çöp konteynerleri, fosseptik çukurları, parklar ile dere yataklarında ilaçlama çalışmaları yapıldı. Haşere ve sineklere karşı ilaçlama yaz boyunca devam edecek" diye konuştu.

Muhasebecilere ingilizce kursu açılacak

Kırklareli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Burhan Üstünkol, oda üyesi muhasebecilere yönelik ingilizce kursu açılacağını bildirdi.

Üstünkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oda üyelerinin eğitimine yönelik faaliyetlere önem verdiklerini söyledi.

İngilizce kursunun 1 Temmuz Salı günü başlayacağını ifade eden Üstünkol, kursun 150 saat süreceğini belirtti.

Üstünkol, İngilizce kursuna katılmak isteyen muhasebecilerin odaya kayıt yaptırması gerektiğini kaydetti.

Mazot, gübre ve toprak analizi desteklemesi kayıtları sürüyor

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, mazot, gübre ve toprak analizi desteklemesi kayıtlarının sürdüğünü bildirdi.

Keçeci, yaptığı yazılı açıklamada, desteklemelerden yararlanmak isteyen çiftçilerin 2014 yılı ÇKS kayıtlarını yaptırması gerektiğini belirtti.

Başvuruların 31 Aralık tarihine kadar yapılması gerektiğini hatırlatan Keçeci, şunları kaydetti:

"ÇKS'ye kayıtlı parsel bazında kullanım alanı 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre desteklemesinden yararlanabilmesi için 1 Ocak ile 1 Ağustos tarihleri arasında toprak analizi yaptırmalıdır. Toprak analiz formu ve analiz raporu ile müracaat edilmesi gerekiyor. 50 dekar altındaki arazilerde gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için toprak analiz şartı aranmayacak." - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement