Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz'de Doping (3) - Son Dakika
Spor

Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz'de Doping (3)

Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz\'de Doping (3)

Başpehlivan Ali Gürbüz'ün yanı sıra, başpehlivanlık kategorisinde güreşen Serhat Gökmen, Gökhan Arıcı, Murat Aydoğdu, Ali Altun, Bekir Seçim, Sermest Bulut, Süleyman Aykırı ve Ahmet Serbest'in de dopingli çıktığı açıklandı.

12.08.2013 13:36

8 BAŞPEHLİVAN, 2 BAŞALTI PEHLİVANINDA DOPİNG

Başpehlivan Ali Gürbüz'ün yanı sıra, başpehlivanlık kategorisinde güreşen Serhat Gökmen, Gökhan Arıcı, Murat Aydoğdu, Ali Altun, Bekir Seçim, Sermest Bulut, Süleyman Aykırı ve Ahmet Serbest'in de dopingli çıktığı açıklandı. Ayrıca başaltı pahlivanlarından olan ve final güreşinde birinci olan Abdullah Kaçmazoğlu ile ikinci Sinan Kaya'nın da dopingli olduğu ortaya çıktı. Dopingli çıkan pehlivanların savunmalarının isteneceği öğrenildi.

BAŞKAN MECEK: DOPİNG DOĞRUYSA ALTIN KEMERİ KENDİM TESLİM EDERİM

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne Antalya'nın Serik İlçesi Belek Belde Belediyesi adına katılarak başpehlivan olan Ali Gürbüz'de doping tespit edilmesi üzerine Belek Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Mecek, "İddialar doğruysa altın kemeri ve ödülleri kendi elimle götürür teslim ederim" dedi.

Edirne'de bu yıl 652'ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni kazanarak üst üste 3 kez başpehlivan olan ve altın kemerin sürekli sahibi olan Ali Gürbüz'de doping maddesi tespit edildiğinin açıklanması, memleketi Antalya'da şok etkisi yarattı. Doping olayının resmileşmesi ile birlikte altın kemer, alınan numuneleri temiz çıkan finalist ve yine Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi başpehlivanı İsmail Balaban'a verilecek. Ali Gürbüz'e 2 yıl spordan men cezası verilmesi bekleniyor.

Başpehlivan Gürbüz'ün bağlı olduğu Belek Belediyesi'nin AK Partili Başkanı Yusuf Mecek, konuyu medyadan öğrendiğini, çok üzüldüğünü kaydetti. Basındaki iddiaların ardından Ali Gürbüz'le telefonla görüştüğünü aktaran Başkan Mecek, "Bize ve Ali Gürbüz'e ulaşan resmi bir yazı yok. Ancak iddialar doğru ise Gürbüz'e verilen altın kemeri ve ödülü kendi elimle götürüp Edirne Belediyesi'ne telim edeceğim" dedi.

DHA(SS) - Başpehlivan

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz'de Doping (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement