Kızılay Bolu Şube Başkanı İka, Genel Başkanlık İçin Aday Oldu - Son Dakika
Güncel

Kızılay Bolu Şube Başkanı İka, Genel Başkanlık İçin Aday Oldu

Kızılay Bolu Şube Başkanı İka, Genel Başkanlık İçin Aday Oldu

Bolu'da 5 yıldan bu yana Kızılay Şube Başkanı olarak görev yapan Dr. Hüseyin İka, 3 Nisan'da yapılacak Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlık için aday oldu.

06.03.2016 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da 5 yıldan bu yana Kızılay Şube Başkanı olarak görev yapan Dr. Hüseyin İka, 3 Nisan'da yapılacak Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlık için aday oldu.

Bolu'da 25 yıldan bu yana görev yapan genel cerrahi uzmanı Dr. Hüseyin İka, 5 yıl önce Kızılay Bolu Şube Başkanlığı'na seçildi. Geçen ay yapılan Kızılay Bolu Şube Başkanlığı'nın olağan genel kurulunda da üyelerin tamamını oyunu alarak tekrar başkan seçilen İka, bu kez 3 Nisan'da yapılacak Türk Kızılay'ı Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlık için adaylığını açıkladı. Kızılay'ın teşkilat yapısının hazırlanan Stratejik Plan'da bahsedildiği gibi şubelerin kapatılarak bozulmasını ve zayıflatılmasını değil şube sayılarının daha da artırılarak güçlendirilmesini istediklerini belirten İka, şöyle dedi:

"Şubelerimizdeki kurumsal hafızanın kaybolmaması ve hizmette devamlılığın aksamadan devam edebilmesi için tüzüğümüzdeki şube başkanlığındaki üç dönem kuralının kaldırılmasını istiyoruz. Şubelerimizin yalnızca genel kurul dönemlerinde maddi destek vaat edildiği gibi veya birkaç kıyafetle şubelere hoş gözükme gayretindeki gibi değil her dönemde destek verilmesini, hizmet çeşitliliklerinin artırılmasını, genel merkezimizde hak ettikleri ilgiyi ve muhatabı bulabilmelerini istiyoruz. Kızılay'ın maddi manevi her gücünün bağışçılarımızın bizlerden beklentileri doğrultusunda ve başka kaynaklara aktarılmadan tüzüğümüze ve devletimizin hedeflerine uygun kullanılmasını sağlamak istiyoruz. Kızılayımıza gücünü veren şubelerden gelen ve Kızılay geçmişi olan insanlarımızın sahip çıkmasını sağlayarak verimliliğini artırmak istiyoruz. Yıllarca Kızılayımızda görev yapan personelimizi mağdur etmeden gece gündüz kar kış demeden dünyanın dört bir yanında görev yapan yol ve mesai arkadaşlarımıza hak ettikleri değeri vermek, atama ve görevde yükselmelerde Kızılaycılık geçmişi aramak ve diğer kurumlarda kendine yer bulamayan Kızılay'ı ancak internetten inceleyerek kuruma gelmiş kişileri baş tacı etmemek istiyoruz."

İka, Türk Kızılay'ı Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlık için aday olduğunu açıklayarak şöyle devam etti:

"Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanlığı'nda halkımıza beş yıldır hizmet vermekteyim. 25 yıllık hekimim ve genel cerrahi uzmanı olarak çalışmaktayım. Mesleğimde 2008-2012 yılları arasında yaklaşık beş yıllık bir başhekimlik geçmişim var. Başka STK'larda başkanlık geçmişim ve üyeliklerim bulunmakta. Ayrıca Bolu'da belediye başkan yardımcılığı ve belediye meclis grup başkan vekilliği görevlerini üstlendim. Türk Kızılayı'nın Nisan ayının başında yapılacak olan Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlığa adayım."

- Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızılay Bolu Şube Başkanı İka, Genel Başkanlık İçin Aday Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement