Kızıltepe'de Kck Operasyonunda 8 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Kızıltepe'de Kck Operasyonunda 8 Kişi Tutuklandı

Kızıltepe\'de Kck Operasyonunda 8 Kişi Tutuklandı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınan 11 kişiden 8'i tutuklandı.

29.01.2012 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınan 11 kişiden 8'i tutuklandı.

Kızıltepe ilçesinde eş zamanlı olarak BDP ilçe binası, BDP Siyaset Akademisi ve Kızıltepe Belediyesi ile çok sayıda eve yapılan baskınlarda Azadiya Welat Gazetesi Mardin Temsilcisi Aziz Tekin ile kızı S.T. (17), BDP Kızıltepe İlçe Başkan Yardımcısı Kenan Akdoğan, Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Salman, Belediye Meclis Üyesi Nuran Turan, BDP'li İl Genel Meclis Üyesi Mesut Gümüş, BDP üyeleri Mithat Yılmaz, Hacı Araf Sırdaş, Veysi Erdem, Şükriye Yılmaz ve Selma Şahin gözaltına alınmıştı.

Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 11 kişi, Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarıldı. İfadeleri alınan 11 kişiden BDP üyesi Şükriye Yılmaz, Veysi Erdem ve Selma Şahin serbest bırakılırken, 8 kişi ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Kızıltepe Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınan aralarında Azadiya Welat Gazetesi Mardin Temsilcisi Aziz Tekin'in de bulunduğu 8 kişi, tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Zanlıların BDP'nin 'Kendimi İhbar Ediyorum' Kampanyası çerçevesinde vatandaşları savcılığa dilekçe vermeye teşvik ettikleri iddiasıyla tutuklandıkları öğrenildi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kızıltepe'de Kck Operasyonunda 8 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement