KKTC Halkından Teröre Karşı Birlik Çağrısı - Son Dakika
Güncel

KKTC Halkından Teröre Karşı Birlik Çağrısı

KKTC Halkından Teröre Karşı Birlik Çağrısı

Dha DIŞ HABER- KKTC'de Şehitlerimizi Anma İnisiyatifi bugün Başkent Lefkoşa'da "Şehitlerimizi Anma ve Anavatanımıza Destek" etkinliği düzenledi.

11.09.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER-

KKTC'de Şehitlerimizi Anma İnisiyatifi bugün Başkent Lefkoşa'da "Şehitlerimizi Anma ve Anavatanımıza Destek" etkinliği düzenledi. Şehitlerin ruhu için Lefkoşa Selimiye Camii'nde saat 12.15'te Mevlid-i Şerif okutuldu, Cuma namazının ardından şehit asker ve polisler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazından sonra Selimiye Camii'nden TC Lefkoşa Büyükelçiliği'ne kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüşün sonunda Cumhurbaşkanı'nın şahsında Türkiye halkına hitaben yazılan ve üzüntü, duygu ve destek içeren mektup Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay'a takdim edildi.

ATUN "EN ZOR GÜNLERDE YANIMIZDA TÜRKİYE'Yİ, TÜRK HALKINI, TSK'YI BULDUK"

İnisiyatif adına Büyükelçilikte açıklama yapan Ata Atun, Kıbrıs Türkü'nün her zaman en zor günlerinde yanında Türkiye'yi, Türk halkını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni bulduğuna dikkat çekti ve bugün Türkiye'ye destek belirttiklerini söyledi. Türkiye'nin bölünmek istendiğini belirten Atun, Türkiye'de ölen polis, asker ve sivil halk nedeniyle Anavatanı'na bağlı Kıbrıs Türkü'nün adeta "kan ağladığını" belirtti.

KANBAY "TÜRKİYE'NİN TERÖRLE MÜCADELESİ KARARLILIKLA SÜRECEK"

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ise yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı adına mektubu aldığını ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ileteceğini söyledi. KKTC Halkına duyarlılığı için teşekkür eden Kanbay, Türkiye Cumhuriyeti terörle mücadelesinin karalıkla süreceğini kaydetti. Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, "Türkiye bunların üstesinden gelecektir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Selimiye cami genel görüntü

Selimiye camide kılınan öğle namazı

Şehitleri için gıyabi cenaze namazının kılınması

Elçiliğe yürüyüş

Elçilik önünde ata atun'un açıklaması

Büyükelçiye cumhurbaşkanına iletilecek mektubun taktimi

Büyükelçi açıklama

Haber Kamera Ali RUHLUELLEFKOŞADHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KKTC Halkından Teröre Karşı Birlik Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement