Ko-Mek'ten Personeline Eğitim - Son Dakika
Yerel

Ko-Mek'ten Personeline Eğitim

Ko-Mek\'ten Personeline Eğitim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK, Kocaeli halkına daha kaliteli eğitim verebilmek için eğitim öncesinde personelleri için seminerler düzenledi.

12.09.2013 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK, Kocaeli halkına daha kaliteli eğitim verebilmek için eğitim öncesinde personelleri için seminerler düzenledi. Gazeteci-Yazar Ali Erkan Kavaklı'nın verdiği "Öğretmeni Başarıya Götüren Yol" ve "Kurumlarda Kaliteyi Arttırma Metodları" adlı seminerleri kurs merkezi yöneticileri ve usta öğreticilerinin katılımıyla Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bir halk üniversitesi olan ve bugüne kadar 287 bin 541 kişiye meslek ve sanat eğitimi veren KO-MEK, Usta Öğreticilerinin performanslarını artırmak için seminer düzenledi. Gazeteci-Yazar Ali Erkan Kavaklı, KO-MEK Usta Öğreticilerine "Öğretmeni Başarıya Götüren Yol" adlı eğitim semineri ile eğitimde başarının anahtarı hakkında bilgiler verdi. Kavaklı verdiği örnekte, Ülkemizde her şeyin olduğunu ama hammaddeleri bir araya getirecek teknolojinin, bilimin ve eğitimin yeterli olmadığından teknolojik aletlerde sadece bilgiyi satın almak için yüksek miktarlarda para ödediğimizi söyledi. Ali Erkan Kavaklı, "İnsanı başarıya götürecek tek şey vardır, oda eğitim. İnsan kendini eğitirse ve bilgiye ulaşmak için her yolu denerse başarısız olma ihtimali yok denecek kadar azdır" dedi.

Halk Üniversitesi KO-MEK, kurs merkezi yöneticileri için "Kurumlarda Kaliteyi Arttırma Metodları" adlı seminer düzenledi. Ali Erkan Kavaklı'nın hazırladığı seminerde ideal yöneticinin nasıl olması gerektiği anlatıldı. Kavaklı, bir kurumda eğitimin artması halinde kurumun kalitesinin de artacağını belirterek, "Yöneticiler her şeyi ben biliyorum mantığı ile yaklaşmamalıdır. Eğitimde çalışan kişiler kendi alanlarında uzman oldukları için bilgi alışverişi ile yönetmek dava faydalı olur" dedi. Yazar Kavaklı, kurumlarda kaliteyi artıracak birçok etken bulunduğunu fakat en önemli etkenin eğitim olduğunu söyledi. Bu yüzden yöneticilerin çalışanların ve kendilerinin eğitime daha fazla önem vermeleri gerektiğini belirtti.

KO-MEK'in düzenlediği seminerlerde yer alan kurs merkezi yöneticileri ve usta öğreticiler, kurum içinde gerçekleştirilen eğitimlerin çok yararlı olduğunu belirtti. KO-MEK personeli verilen eğitimlerin kendi kişisel gelişimleri için de çok faydalı olduğunu ve eğitimlerden memnun kaldıklarını dile getirdi.

KO-MEK, kurs merkezi yöneticileri ve usta öğreticilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği seminer ile Kocaeli halkına daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyor. Eğitimi önemseyen bir kurum olan KO-MEK'in personel eğitim seminerleri "İletişim ve Beden Dili", "Stres Yönetimi" ve "Motivasyon" adlı seminerler ile devam edecek. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ko-Mek'ten Personeline Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement