Kocaeli 6. Kitap Fuarı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Kocaeli 6. Kitap Fuarı'na Doğru

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl 6'ncısı düzenlenecek fuar, 17 25 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yazıcı: "Bu yıl 350 yayınevi, 400 etkinlik ve 30 sahafın yer aldığı 6. Kocaeli Kitap Fuarı'nı, geçen yılki ziyaretçi rekorunun da üzerine çıkararak birinciliğini.

13.05.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl 6'ncısı düzenlenecek "Kocaeli Kitap Fuarı", 17-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Yazıcı, İzmit'teki bir restoranda düzenliği basın toplantısında, Kocaeli'nin "sanayi kenti" olarak anıldığına dikkati çekerek,  kentin adını kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetlerle de duyurmaları gerektiğini kaydetti.

Bunun için yaptıkları çalışmalar kapsamında kentin adının kitap fuarıyla anılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Bu yıl 350 yayınevi, 400 etkinlik ve 30 sahafın yer aldığı 6. Kocaeli Kitap Fuarı'nı, geçen yılki ziyaretçi rekorunun da üzerine çıkararak birinciliğini devam ettireceğiz" diye konuştu.

Yazıcı, fuar kapsamında 5 yılda 1 milyon 220 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını dile getirerek, "Fuar başlangıcında her yıl yaptığımız gibi Yürüyüş Yolu'ndaki ağaçlarımız bir günlüğüne kitap veriyor. İnşallah perşembe sabahı bu ağaçlardan kitap toplayacağız" ifadesini kullandı.

Ünlü edebiyatçı Yasin Özdenören'in fuarın bu yılki onur konuğu olacağını belirterek, fuardaki sahaflar çarşısında eski sinema, magazin, komedi ve müzik dergilerinin orijinalleri sergileneceğini söyledi.

Sahafların az bulunan bu eserleri müzayedeye çıkaracağını anlatan Yazıcı, "Kocaeli Kitap Fuarı'nın bu yılki sosyal sorumluluk projesinin merkezinde Roman çocukları var. 'Kumbara kitap dolsun, Roman çocuklara bilgi olsun' projesi kapsamında kumbarada topladığımız kitaplarımızla Roman mahallelerinde yer alan bir okula kütüphane kuracağız. 17-25 mayıs tarihlerinde Türkiye'nin birincisi olan ve geçen yıl 460 bin ziyaretçiyle kapattığımız kitap fuarımızı, 25 mayıs akşamı bunun da üzerinde bir ziyaretçi sayısıyla kapatmış olacağız" şeklinde konuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli 6. Kitap Fuarı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement