Kodla(Ma)nisa Projesi" - Son Dakika
Güncel

Kodla(Ma)nisa Projesi"

Kodla(Ma)nisa Projesi"

"Kodla(Ma)nisa Projesi" kapsamında Manisa Valiliğince 17 ilçedeki kodlama atölyeleri için alınan 3 boyutlu yazıcı ve robotik malzemelerin dağıtım töreni gerçekleştirildi.

05.10.2017 20:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Kodla(Ma)nisa Projesi" kapsamında Manisa Valiliğince 17 ilçedeki kodlama atölyeleri için alınan 3 boyutlu yazıcı ve robotik malzemelerin dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Şehzadeler ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen programda konuşan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, projede emeği geçenleri tebrik etti.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, proje kapsamında 64 bin öğrencinin kodlama eğitimi aldığını belirtti.

Ardından programa katılan Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir, bir sunum yaptı.

Doç. Dr. Özdemir, dünyada insanların çocuklarına erken yaşta teknoloji becerisi kazandırırken, biz de ise çocukların teknolojiyi üretim amaçlı kullanmasını dahi yasakladığını eleştirisinde bulunarak, şöyle konuştu:

"Biz mağfireti olmayan çocuklarımıza 10 veya 20 taksitle aldığımız bilgisayarları kucaklarına veriyoruz, hızlı interneti bağlıyoruz. Sonra da saldım çayıra mevlam kayıra yapıyoruz. Sonra da diyoruz ki bilgisayar, internet kötü bir şey'. Yanlış olan çocuklarımızı bilgisayarla tanıştırma şeklimizdir. Yanlış olan sayın öğretmenim, sayın velim sensin. Sen nasıl çocuğa iki yanı keskin bıçak vermezsen, onu da o şekilde vermemelisin. Sen çocuğu marifetli hale getirdikten sonra o zaman dünyayı nasıl değiştirdiğini görebilirsin."

Ardından Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu ve Manisa'da görev yaptığı sırada projeyi hayata geçiren Rize Valisi olan Erdoğan Bektaş da, canlı yayın bağlantısı yaparak katılımcılara projeyi sürdürdükleri için teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Şube müdürlerine temsili teslim töreni düzenlendi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement