Kömürün hikayesi "Kül" ile National Geographic'te! - Son Dakika
Güncel

Kömürün hikayesi "Kül" ile National Geographic'te!

Kirli ama ucuz enerji kaynağı kömürün hayatlarımıza, gezegenimize ve ekonomiye etkilerini ayrıntılarıyla inceleyen özel belgesel Kül, 1 Temmuz Cumartesi saat 21.00'de National Geographic'te!

29.06.2017 09:14

Günümüzde dünyadaki elektrik üretiminin %40'ını oluşturan kömür çağımızın belki de en büyük tartışma konularından biri. Doğalgazın kullanımı hızla artsa da dünyanın az gelişmiş bölgelerindeki kömür talebi devam ediyor. Ön gösterimi Tribeca Film Festivali'nde yapılan "Kül", kirli bir enerji kaynağı olsa da milyonlarca insan için ucuz enerjinin yanı sıra iş, para kazabilmek ve ailesini geçindirebilmek anlamında gelen kömürü masaya yatırıyor. 171 ülkede ve 45 dilde gösterilen belgesel, ormanların katledilmesine ve açığa çıkardığı gazlarla gezegenimizin kirlenmesine sebep olan kömürün ekonomi, sağlık ve iklime etkilerini ele alıyor.

Kömürün iklim üzerine etkilerinden hayatlarını kömürden kazanan işçilerin hikayelerine kadar geniş bir perspektifle konuyu inceleyen Kül, 1 Temmuz Cumartesi günü saat 21.00'de National Geographic'te!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kömürün hikayesi 'Kül' ile National Geographic'te! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement