"Krizi fırsata çevirin" diyen uzmanlardan vatandaşlara uyarı: Ev almanın tam zamanı - Son Dakika
İnşaat

"Krizi fırsata çevirin" diyen uzmanlardan vatandaşlara uyarı: Ev almanın tam zamanı

Son dönemde artan konut ve kira fiyatlarına karşı hükümetin aldığı tedbirler etkisini göstermeye başladı. Konut fiyatlarında geri çekilmeler başlarken, ilan çeşitleri de arttı. Ev almanın tam zamanı olduğunu belirten uzmanlar, vatandaşlara ''krizi fırsata çevirin'' uyarısında bulundu.

19.12.2023 09:35  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konut fiyatlarında yaşanan değişiklik vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. İlan sayılarında dikkat çeken bir artış yaşandı. Hükümetin fahiş fiyatlara karşı aldığı önlemler de etkisini göstermeye başlarken, konut fiyatlarında da yüzde 10-20 arasında bir düşüş gerçekleşti. "Bu durumu fırsata çevirin" çağrısı yapan uzmanlar "Ev almanın tam zamanı" diye uyardı.

ALICILAR, KİRACISIZ EV ARIYOR

Kiradaki yüzde 25 zam sınırı nedeniyle kimi ev sahipleri evlerini satışa çıkardı ama kiralama amaçlı alımlar da azaldı. Alıcı, kiracısı olan bir evi alıp sorun yaşamak istemiyor. Çünkü eski kiracıların ödediği rakamlarla şu anki kiralar arasında büyük farklar var.

İLAN KISITLAMASI FİYATLARI AŞAĞI ÇEKTİ

Hükümetin emlak ilanlarına kısıtlama getirmesi de fiyatlara yansıdı. Emlak ilanları için yetki belgesi zorunluluğu getirilirken, bu hamle fiyatları şişiren aracıları piyasanın dışına itti. Böylece aracının üstüne koyduğu fark fiyattan düştü. Bu da ev fiyatlarının biraz daha düşmesine neden oldu.

UZMANLARDAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Fiyat düşüşleri sonrası uzmanlardan vatandaşlara dikkat çeken bir uyarı geldi. Krizin fırsata çevrilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, ev almayı düşünen ancak kararsız olanlara çağrı yaptı. Uzmanlar "Ev almanın tam zamanı" dedi.

"Bayraktar İnşaat güvencesiyle yatırımınızı yapın"

"Krizi fırsata çevirin" diyen uzmanlardan vatandaşlara uyarı: Ev almanın tam zamanı

Son Dakika İnşaat 'Krizi fırsata çevirin' diyen uzmanlardan vatandaşlara uyarı: Ev almanın tam zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • alos : Diyorsun ki; krizi kerize çevirelim. 23 8 Yanıtla
  • Bekir Tarla: İyi iyi maşallah 10.000 lira maaşla alalım birkaç tane koyalım şuraya hükümet ne tedbir almıştır fiyatlar düşmüş öyle hükümet varsa market fiyatlarını düşüreydi bu hükümette zengin dostu 25 5 Yanıtla
  • bülent C.: Yahu bizde vijdansızlar oldukca fiyatlar düşmez. ne düşmüş fiyat 5 bin - 10 bin tl ile fiyatmı düşer. kredi oranları yüksek kredi çekemiyorsun bankalardan , ne evi almak . hayal oldu ev almak. 24 1 Yanıtla
  • Soner Kılıç: Yahu dalgamı geçiyorsunuz ne evi karnımızı zor doyuruyoruz 18 0 Yanıtla
  • salihb: Şu uzmanlar Türkiye'de yaşamıyor sanırım. 7 0 Yanıtla
  • Beşiktaş 1903: Ne % sınırı ya Adana da yıllardır oturulan ev 15 olması gerekirken 60 bin dedi ev sahibi itiraz edince çıkın dediler nolacak peki. He düştü mülteciler gitmeden asla 1 0 Yanıtla

Advertisement