Konya Barosu Başkanı Kayacan."Doktor Ersin Arslan Toplum Sağlığı İçin, Savcı Hakan Kılıç ve Avukat... - Son Dakika
Yerel

Konya Barosu Başkanı Kayacan."Doktor Ersin Arslan Toplum Sağlığı İçin, Savcı Hakan Kılıç ve Avukat...

Konya Barosu Başkanı Avukat Fevzi Kayacan, yaptığı açıklamada, "Doktor Ersin Arslan toplum sağlığı için, savcı Hakan Kılıç ve avukat Hüseyin Bürhan Hayran, toplumsal adalet ve barışın tesisi için görevleri başında şehit edildiler."

19.04.2012 13:00

Konya Barosu Başkanı Avukat Fevzi Kayacan, yaptığı açıklamada, "Doktor Ersin Arslan toplum sağlığı için, savcı Hakan Kılıç ve avukat Hüseyin Bürhan Hayran, toplumsal adalet ve barışın tesisi için görevleri başında şehit edildiler. Toplum sağlığı, toplumun huzuru, barışı ve kardeşliği için çalışan bu insanların toplumsal cehaletlere kurban gitmeleri içimizi acıtmaktadır. Değerlerimize yönelik cinayetler son bulmalı" ifadelerini kullandı.

Kayacan, yazılı açıklamasında, son bir kaç aydır ülkemizde okuyan ve ülkesine, milletine hizmet etmeye çalışan değerlerimize yönelik cinayetler işlendiğini belirterek, Doğubayazıt'ta Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın, Afyonkarahisar'da Avukat Hüseyin Bürhan Hayran'ın ve son olarak Gaziantep'te doktor Ersin Arslan'ın bunlardan bir kaçı olduğunu vurguladı.

Milyonları bulan öğrenci ordusunun hedefinde, doktor, hakim, savcı, avukat, mühendis, öğretmen, mimar olmak olduğunu anlatan Kayacan, şunları kaydetti:

"Tüm öğrencilerimizin ana gayesi iyi bir eğitimin ardından meslek sahibi olup, ülkesine milletine hizmet etmektir. Bu uğurda milyonlarca öğrenci velisi daha küçüklüklerinden itibaren çocukları üzerinde titremekte, yemeyip yedirmekte, içmeyip içirmekte, onlarla birlikte büyümekte, onlarla birlikte okumakta, onlarla birlikte stres yaşamaktadırlar. İnsana yapılan yatırım en iyi yatırım olmakla birlikte masraflı, uzun süreli ve stresli bir çabayı gerektirmektedir."

Tüm bu zorlu aşamaları geçtikten sonra meslek sahibi olanların hizmetleri esnasında hunharca saldırılara maruz kalarak yaşamlarını yitirmelerinin, geride gözü yaşlı anne, baba, eş, çocuk ve dost bırakmalarının tam bir trajedi olduğuna dikkati çeken Kayacan'ın açıklaması şöyle:

"Doktor Ersin Arslan toplum sağlığı için, savcı Hakan Kılıç ve avukat Hüseyin Bürhan Hayran, toplumsal adalet ve barışın tesisi için görevleri başında şehit edildiler. Toplum sağlığı, toplumun huzuru, barışı ve kardeşliği için çalışan bu insanların toplumsal cehaletlere kurban gitmeleri içimizi acıtmaktadır. Bu cinayetlerin son bulması için tüm kişi ve kuruluşların esaslı önlem almaları gerekmektedir."

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya Barosu Başkanı Kayacan.'Doktor Ersin Arslan Toplum Sağlığı İçin, Savcı Hakan Kılıç ve Avukat... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement