Konya'da İki Erkek Cesedinin Bulunması - Son Dakika
Yerel

Konya'da İki Erkek Cesedinin Bulunması

Geçen yıl ekim ayında Akşehir'de Avusturya vatandaşı Herald Weib ile Ramazan Kaplan'ın öldürülmesiyle ilgili görülen davada, mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan B.K.ve Z.K.2'şer kez müebbet, diğer sanık E.Y.ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

15.05.2013 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yıl ekim ayında Akşehir'de Avusturya vatandaşı Herald Weib ile Ramazan Kaplan'ın öldürülmesiyle ilgili görülen davada, mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan B.K. ve Z.K. 2'şer kez müebbet, diğer sanık E.Y. ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar öldürülen Ramazan Kaplan'ın eşi Z.K. (47) ile B.K. (37) ve E.Y. (34) katıldı.

Mahkeme heyeti, sanıkların son savunmalarının ardından verdiği kararda,

"kasten adam öldürme" suçundan Z.K'ye 2 kez müebbet hapis cezası verdi. B.K'ye de aynı suçtan 2 kez müebbet hapis cezasının yanı sıra "ruhsatsız tabanca taşıma" suçundan da 10 ay hapis cezası ve 500 lira adli para cezası veren mahkeme, diğer tutuklu sanık E.Y'yi ise "kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

-Olay-

Konya'nın Akşehir ilçesinde 21 Ekim 2012'de çalılıkların arasında iki erkek cesedi bulunmuş, yapılan incelemede cesetlerden birinin Avusturyalı Herald Weib'e

(52), diğerinin ise Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Dedeçam beldesinde oturan Ramazan Kaplan'a (52) ait olduğu belirlenmişti. Yapılan otopside, Weib ve Kaplan'ın kurşunlanarak öldürüldüğü tespit edilmişti.

Jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucu, cinayeti işledikleri iddiasıyla Z.K, B.K. ve E.Y. gözaltına alınmış, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Herald Weib'in 2 Ekim 2012'de Türkiye'ye geldiği, ortak besicilik yapmaya karar verdiği Ramazan Kaplan ile Akşehir'de damızlık hayvan ve traktör araştırması yaptıkları öğrenilmişti. - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'da İki Erkek Cesedinin Bulunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement