Konya'da Kutlu Doğum Anma Gecesi Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Konya'da Kutlu Doğum Anma Gecesi Düzenlendi

Selçuklu Belediyesi, Mevlana Kültür Merkezinde Kutlu Doğum Anma Gecesi gerçekleştirdi.

05.02.2014 15:16  Güncelleme: 15:29

Selçuklu Belediyesince Mevlana Kültür Merkezi'nde "Kutlu Doğum Anma Gecesi" düzenlendi. Sanatçı Dursun Ali Erzincanlı, şiir ve naat-ı şerifleriyle, Hüseyin Goncagül tiyatro gösterisiyle konuklara unutulmaz bir gece yaşattı.

Hz. Muhammed'in doğumunun 1443. yıl dönümünün kutlandığı etkinlikte, Selçuklu Belediyesi'nin izleyicilere en güzel sürprizi, güller eşliğinde dağıtılan özel tasarımlı "Kırk Hadis" oldu. Gecenin manevi iklimine uygun olarak Mekke sokağı ve temsili Mekke evi kuruldu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede, sanatçı Hüseyin Goncagül'ün Mekkeli bir sahabeyi canlandırdığı ve Hz. Muhammed'in hayatını anlattığı gösteri ilgiyle izlendi. Dursun Ali Erzincanlı da seslendirdiği "Mekke'nin Fethi", "Bedrin Arslanları" ve "Kırk Yaşındasın" şiirleriyle gönüllere seslendi.

Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı konuşmada, programa katkılarından dolayı Erzincanlı ve Goncagül'e teşekkür etti. Altay, "Bu gecenin, Efendimizi anlamaya ve O'nun sünnetini hayatımızda yaşamaya vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Erzincanlı ise böyle özel bir organizasyonunda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hüseyin Goncagül ağabeyimizin ifade ettiği gibi burası Mekke. Hayalen de olsa, takliden de olsa, çocuksu bir eda olarak kabul edilse de burası Mekke. Biz bu gece buraya uğrayacak meleklere kutsal topraklarda olduklarını, en azından olduğumuzu hissettirmek adına, adeta bir saf belirleme adına kendi bulunduğumuz yeri kutsal toprakların bir şubesi gibi görme düşüncesi ile çok güzel düşünülmüş bir sahne oluşturulmuş. Kendimi çok farklı bir ortamda hissettim."

Programa, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu Belediyesi Meclis üyeleri, AK Parti il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya'da Kutlu Doğum Anma Gecesi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement