Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Toplantısı yapıldı.

18.12.2013 15:18

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Toplantısı yapıldı.

Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen toplantıya, Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Cumhuriyet Savcısı Ali Osman Şen, Jandarma Asayiş Şube Müdürü Yarbay Süreyya Güler, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Erdoğan ve Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Akkaya katıldı.

Hayreddin Akçıl, yaptığı konuşmada, Koruma Kurulunun, mağdurların suç nedeniyle karşılaştıkları sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümünde, ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülerin, meslek edinmelerinde, iş bulmalarında ya da meslek sahibi olanların  iş yeri açmaları için kredi sağlanmasında, ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirme görevini üstlendiğini kaydetti.

Fatih Akkaya ise 7 yıl içinde 3 bin 799 yükümlünün Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne başvurduğunu belirterek, 917 yükümlünün denetim ve eğitim iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini, 111 eski hükümlü ve mağdurdan 44'üne iş, ayni ve nakdi yardım yapıldığını ifade etti.

Koruma Kurulunun mesleki eğitim ve proje çalışmaları kapsamında ise kişisel gelişim ve sosyal destek projesi düzenlendiğini vurgulayan Akkaya, "6 eski hükümlüye, 5 mağdura ve 8 suça sürüklenen çocuğa psiko sosyal destek verildi. 9 hükümlüye doğalgaz iç tesisatçılığı ve kaynakçılık, 6 hükümlüye aşçılık, 4 hükümlüye plastik doğrama montajcılığı, 9 hükümlüye overlok makinesi operatörlüğü, 9 hükümlüye ahşap zemin döşemeciliği, 4 hükümlüye boya badana eğitimi verildi" diye konuştu. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Koruma Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement