Kosova - Son Dakika
Güncel

Kosova

Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, göreve yeni başlayan Avrupa Birliği Kosova Hukuk Misyonu (EULEX) Şefi Bernd Borchardt'le bir araya geldi.

01.02.2013 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, göreve yeni başlayan Avrupa Birliği Kosova Hukuk Misyonu (EULEX) Şefi Bernd Borchardt'le bir araya geldi.

Krasniçi'nin makamında yapılan görüşmede EULEX Şefi Borchardt, 2012 yılının Kosova Raporu'yla ilgili Meclis Başkanı Krasniçi'yi bilgilendirdi. Krasniçi ve Borchardt görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kosova'nın durumunda geçtiğimiz yıl içerisinde önemli düzelmelerin olduğu belirten Borchardt, ancak ülkenin kuzeyindeki sorunların halen devam ettiğini ifade etti. Kuzeydeki anlaşmazlıkların çözüm anahtarının Belgrad ile Priştine arasındaki diyaloğun ilerlemesiyle alakalı olduğunu kaydeden Borchardt, "Ülkedeki KFOR ve EULEX Polis Gücü'nün iş birliği ve çabasıyla zor geçen 2011 yılına oranla 2012'de önemli düzelmeler oldu. Bu düzelmeler daha da iyiye gidecek" dedi.

Bernd Borchardt ile yaptığı görüşmenin son derece olumlu geçtiğini söyleyen Meclis Başkanı Krasniçi ise EULEX Şefi Borchardt'ten önümüzdeki dönemde daha da olumlu raporlar beklediğini kaydetti.

Ülkedeki yolsuzluk olaylarına karşı daha hızlı ve kesin sonuçlar beklediklerini söyleyen Krasniçi, "Kosova'da yolsuzluk aldı başını gidiyor. EULEX'ten bu konuda çok şey bekliyoruz. Onların deyimiyle 'büyük balıkları' yakalamaya başlamalarını istedim. Hiç kimse kanunların üzerinde değildir" diye konuştu.

Muhabir: Arben Raşit - Kayhan Gül

Yayıncı: Ömer Çetres - PRİŞTİNE

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement