Köylerin İçme Suyu İçin Çalışma Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Köylerin İçme Suyu İçin Çalışma Başlatıldı

Köylerin İçme Suyu İçin Çalışma Başlatıldı

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu'nun Merkez, Fatsa ve Ünye havzalarında içme suyu amaçlı göletler oluşturulması ve bu göletlerde toplanacak suların köylerin içme suyunu karşılamak amacıyla kullanılması yönünde DSİ Bölge Müdürlüğü'nce bir araştırma...

09.10.2013 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu'nun Merkez, Fatsa ve Ünye havzalarında içme suyu amaçlı göletler oluşturulması ve bu göletlerde toplanacak suların köylerin içme suyunu karşılamak amacıyla kullanılması yönünde DSİ Bölge Müdürlüğü'nce bir araştırma çalışması başlatıldığını söyledi.

Vali Kenan Çiftçi, bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere Ulubey ilçesini ziyaret etti. İlk olarak Ulubey Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Kenan Çiftçi'yi Kaymakamlık binası önünde İlçe Kaymakamı Emrullah Temizkan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astbçvş. Murat Baran, Belediye Başkanı Akif Atlı ve ilçe protokol mensupları karşıladı.

Kaymakamlık makamında, İlçe Kaymakamı Emrullah Temizkan'dan ilçenin genel durumu hakkında brifing alan Vali Çiftçi, brifing esnasında eğitim ve KÖYDES çalışmaları hakkında detaylı bilgiler aldı.

Eğitim konusu üzerinde hassasiyetle durduğunu ifade eden Vali Çiftçi, Benchmarking Projesi kapsamında ilçede oluşturulan çalışma grubunun ayda en bir kez okulları ziyaret etmesini istedi.

Verilen brifingin ardından, ziyarette hazır bulunan ilçedeki kurum müdürleri, meslek kuruluşları temsilcileri ile siyasi parti temsilcilerinden ilçenin sorun ve ihtiyaçlarını dinleyen Vali Çiftçi, köylerde yapılan emisyonlu asfalt yolların çabuk bozulduğunun dile getirilmesi üzerine, köylerde beton yol yapımının daha sağlıklı olduğunu ve beton yol yapımına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Çiftçi, köylerin içmesuyu ihtiyaçlarının çözümü için de farklı bir proje geliştirdiğini ve projeyi Orman ve Su İşleri Bakanı ile paylaştığını dile getirerek, Ordu'nun Merkez, Fatsa ve Ünye havzalarında içmesuyu amaçlı göletler oluşturulması ve bu göletlerde toplanacak suların köylerin içme suyunu karşılamak amacıyla kullanılması yönünde DSİ Bölge Müdürlüğünce bir araştırma çalışması başlatıldığını söyledi.

BAŞKAN ATLI: "İLÇEDEKİLER ORDU MERKEZE YATIRIM YAPIYOR"

Kaymakamlık ziyaretinin ardından, Ulubey Belediyesini ziyaret eden Vali Çiftçi, burada Belediye Başkanı Akif Atlı'dan belediyenin çalışmaları ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. İlçeye yaptığı ziyarette dolayı Vali Kenan Çiftçi'ye teşekkür eden Belediye Başkanı Akif Atlı, Ulubey ilçesinin, Ordu il merkezine çok yakın olmasından, yerleşim alanının dağlık ve dağınık olmasından ve ilçede sosyal hayatın olmamasından dolayı ilçe halkının Ordu'ya yatırım yaptığını ve nüfusun her geçen gün azaldığını söyledi.

5 bin 200 olan ilçe nüfusunun yazın 20 binlere kadar çıktığını ifade eden Belediye Başkanı Akif Atlı, yaz aylarında içmesuyu yetersizliği yaşandığını, yaptıkları çalışmayla bu sorunu giderdiklerini söyledi.

Ulubey ilçe merkezinin alt yapı sorunu olmadığını, ancak mahalle yollarında sıkıntı yaşandığını dile getiren Başkan Atlı, mahalle yollarında asfaltın sağlıklı olmadığını, beton yol yapılması gerektiğini, buna da ödeneklerinin yetmediğini belirtti.

Başkan Atlı, ilçenin içme suyunun sağlandığı bölgeye yakın bir yere yapılmakta olan mesire yerinin, içme suyu havzasını kirletmemesi için tedbir alınmasını ve ilçenin Akpınar Köyünde bulunan tarihi Beşoluk Çeşmesi'nin restorasyonu konusunda Vali Çiftçi'den destek istedi.

TARAKÇI: "YENİ PROGRAMLAR AÇILABİLMESİ İÇİN FİZİKİ MEKAN İHTİYACIMIZ VAR"

Daha sonra Ulubey Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret eden Vali Çiftçi, burada Okul Müdürü Doç. Dr. Zekai Tarakçı ve öğretim üyeleri tarafından karşılandı. Okul girişinde yer alan masa tenisinde, bir süre öğrencilerle masa tenisi oynayan Vali Çiftçi, okulun eğitim-öğretim faaliyetleri ve ihtiyaçlarıyla ilgili okul Müdürü Doç.Dr.Zekai Tarakçı'dan bilgi aldı.

Ulubey Meslek Yüksekokulu'nun 3. eğitim-öğretim yılına başladığını belirten Okul Müdürü Doç.Dr.Zekai Tarakçı, okulda halen 270 öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi. Ulubey Meslek Yüksekokulu'nun 5 bölümden oluştuğunu belirten Tarakçı, yeni programlar açılabilmesi için fiziki mekan ihtiyacı olduğunu, yeni dersliklerin açılabilmesi için arayış içinde olduklarını ifade etti.

Vali Kenan Çiftçi, sürekli göç veren Ulubey ilçesi için Meslek Yüksekokulu'nun önemli olduğunu ve okulun fiziki mekan ihtiyacının karşılanması için gerekli girişimlerde ve çalışmalarda bulunacağını kaydetti.

POYRAZ: "FINDIK OCAKLARININ YENİLENMESİ YÖNÜNDE PROJELER HAZIRLADIK"

Vali Kenan Çiftçi'nin Ulubey ilçe ziyaretindeki son durağı Ulubey Ziraat Odası oldu. Vali Çiftçi, Ulubey Ziraat Odası'nın çalışmaları ve faaliyetleriyle ilgili Oda Başkanı Hikmet Poyraz'dan bilgi aldı. Ulubey'in, Ordu'nun fındık üretiminde birinci sırada geldiğini ifade eden Oda Başkanı Hikmet Poyraz, fındık ocaklarının yaşlandığını ve bu nedenle fındık veriminin düşük olduğunu söyledi. Bölgedeki fındık ocaklarının 80 yıllık bir geçmişi olduğunu ve ocak köklerinde çürümeler meydana geldiğini, bununda fındıktaki verimi düşürdüğünü dile getiren Oda Başkanı Poyraz, fındıkta verimi artırmak için fındık ocaklarının yenilenmesi yönünde projeler hazırladıklarını ifade etti.

Oda bünyesinde, tarım danışmanı olarak 12 ziraat mühendisi istihdam ettiklerini ifade eden Poyraz, bu tarım danışmanlarının 'İyi Tarım Uygulamaları Projesi' kapsamında sürekli araziye çıkarak, çiftçileri bilgilendirdiklerini ve eğittiklerini söyledi.

Fındık ocaklarındaki kök çürümesinin bilimsel olarak incelenmesi ve raporlanması gerektiğini belirten Vali Çiftçi, fındıkta daha çok verim elde edilmesi ve üreticinin gelirinin artmasına yönelik uygulanması gereken metotların tespiti için araştırma çalışması başlatıldığını ve bu çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ulubey ilçesinde, bir süre sokakta gezen, esnaflarla ve vatandaşlarla sohbette bulunan Vali Çiftçi, Ulubey Ziraat Odasını ziyaretinin ardından Ordu'ya döndü. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köylerin İçme Suyu İçin Çalışma Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement