Köylülerden Fabrika Mitingi - Son Dakika
Güncel

Köylülerden Fabrika Mitingi

Köylülerden Fabrika Mitingi

Balıkesir'in Bandırma İlçesine Bağlı Sahil Yenice Köyüne Kurulması Planlanan Fosfat Zenginleştirme Fabrikasına Karşı Çıkan Köylüler Miting Düzenledi.

16.11.2007 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Sahil Yenice köyüne kurulması planlanan fosfat zenginleştirme fabrikasına karşı çıkan köylüler miting düzenledi.

Bin kişinin katıldığı miting öncesinde köylüler fabrikanın yapılacağı yürüdü. Köylerinin ceviz fidanı yetiştiriciliğinde tampon bölge olduğunu ve fabrikanın kurulmasıyla birlikte ekili alanların büyük zarar göreceğini belirten Sahil Yenici Muhtarı Yaşar Panç, "Köyümüze fabrika kurdurmamak için gereken tepkiyi çekinmeden ortaya koyacağız. Kurulacak fabrika hem ürünlerimize, hem sağlığımıza, hem de çevre kirliliğine sebep olacak. Kurulacak fabrika konusunda ilgili birimleri göreve davet ediyoruz" dedi.

Mitingde köy halkına destek veren Bergama köylüleri sözcüsü Oktay Konyar da, Sahil Yenice köyüne kurulacak fosfat zenginleştirme fabrikasının, çevre ve insan sağlığını olumsuz etkileyeceğini belirtti. Konyar, "Sahil Yenice'nin göstermiş olduğu bu haklı mücadeleyi destekliyorum. Ben burada yurttaşlık görevimi yapıyorum. Burada fabrikanın kurulmaması için köylü kardeşlerimizle sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu

Köylülerin yaptığı mitinge eski CHP Balıkesir Milletvekili Sedat Pekel ve CHP Bandırma teşkilatı da katılarak destek verdi. Pekel, köylülerin fabrika mücadelelerini sonuna kadar desteklediğini belirterek, köylülerden tepkilerine devam etmelerini istedi. Yaklaşık 30 dakika süren mitingde, "Köyümüzde fabrika istemiyoruz", "Köyümüzü kanser ettirmeyiz" diye slogan atan köylüler daha sonra dağıldı.

(ÖT-MŞ-MEF-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köylülerden Fabrika Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement