Kronik Migrene Yeni Tedavi - Son Dakika
Güncel

Kronik Migrene Yeni Tedavi

Novartis, kronik migrenin önlenmesine ilişkin faz II çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Çalışma sonuçlarına göre hastaların aylık migrenli gün sayısı önemli ölçüde azalıyor.

01.07.2016 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günümüzün en yaygın sağlık sorunların biri olan migren, klasik bir baş ağrısından daha kompleks bir yapıya sahip. Dünya genelinde nüfusun yüzde 10'undan fazlasını etkileyen migren, hastaların günlük işlerini yerine getirme yeteneklerini büyük ölçüde kısıtlıyor ve yaşam kalitesini düşürüyor.

Novartis'in kronik migren tedavisi için Amgen işbirliğinde geliştirdiği yeni ilacın klinik araştırma sonuçları, tedaviye yönelik pozitif bulgular ortaya koydu. Araştırma sonuçlarına göre, tedavi gören hastaların aylık migrenli gün sayılarında önemli ölçüde azalma oluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Novartis Global Ar-Ge Başkanı Vasant Narasimhan "Kronik migrenli hastalar, her ayın 15 gününü ya da daha fazlasını bu hastalığın güçten düşüren ve engelleyici semptomları ile geçiriyorlar. Günlük yaşamları ve çalışma kapasiteleri önemli düzeyde etkileniyor. Bu pozitif sonuç ile, hastalara kronik migrenin önlenmesi için çok ihtiyaç duyulan yeni tedavi seçeneğini sunmaya bir adım daha yaklaştığımız için çok mutluyuz." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kronik Migrene Yeni Tedavi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement