Kü'de Basın Gecesi Yemeği - Son Dakika
Yerel

Kü'de Basın Gecesi Yemeği

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) 20'inci yıl etkinlikleri kapsamında basın gecesi yemeği düzenledi.

29.12.2012 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) 20'inci yıl etkinlikleri kapsamında basın gecesi yemeği düzenledi.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, üniversitenin merkezi yemekhanesinde düzenlen etkinliğinde yaptığı konuşmada, Hatay'da bulunan bütün basın kuruluşlarına eşit mesafede ve tarafsız olduklarını söyledi.

Üniversite kapılarının, tüm bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin basına her zaman sonuna kadar açık olacağını ifade eden Rektör Güder, ayrıca basın bültenleri aracılığıyla da üniversitede yapılan faaliyetleri ve çalışmaları basın mensuplarına iletme gayretinde olduklarını kaydetti.

Güder, basın mensubunun, mesleğin gerektirdiği dirayet ve bilgiyle donanmış olması, mesleğini sağlıklı bir şekilde icra edebilmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Yeterli donanıma sahip olmayan bir basın mensubu, çok hür bir ortamda dahi oto sansür sisteminin içine kolayca girebilir, hem de kendisini çok doğru ifade edemediği için hür olup olmaması çok da fark etmez. Bu yüzden çok iyi gazeteciler yetişmesi gerektiğini düşünüyorum. İlimizdeki tüm basın yayın kuruluşlarımızın, kamu yararını ilgilendiren konularda halkımızı doğru bilgilendirmede, kamuoyu oluşturmada, alınan tedbirlerin, getirilen yeniliklerin kamuoyuna yansıtılmasında gösterdiği duyarlılığı takdirle karşılıyor, bu önemli kamu hizmetini layıkıyla yerine getiren siz değerli basın mensuplarımızın bu gayret ve çabalarını alkışlıyoruz. Basın, üniversitemizin kampüs dışındaki aynası, Hatay'la arasındaki köprüdür."

Program sonunda Hatay'da bulunan basın kuruluşu temsilcilerine Rektör Güder, tarafından plaket verildi.

Muhabir: Emin Sansar/ Salim Taş

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kü'de Basın Gecesi Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement