Küçük Kalemlerden Büyük Hikâyeler Hikâye Kitabının Satış Geliri Bedensel Engellilerle Dayanışma... - Son Dakika
Basın Bültenleri

Küçük Kalemlerden Büyük Hikâyeler Hikâye Kitabının Satış Geliri Bedensel Engellilerle Dayanışma...

İstanbul Beşiktaş İlçesinde bulunan Şair Mehmet Emin Yurdakul İlkokulu 3C sınıfından 25 öğrencinin yazdığı hikayelerden oluşan "Küçük Kalemlerden Büyük Hikayeler" adlı kitabın geliri, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'ne bağışlanacak.

08.07.2013 17:35

İstanbul Beşiktaş İlçesinde bulunan Şair Mehmet Emin Yurdakul İlkokulu 3C sınıfından 25 öğrencinin yazdığı hikayelerden oluşan "Küçük Kalemlerden Büyük Hikayeler" adlı kitabın geliri, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'ne bağışlanacak. Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve çocuklara toplumsal sorumluluk bilinci aşılamak amacıyla yayımlanan kitabın tanıtımı, Şair Mehmet Emin Yurdakul İlkokulu'nda yapıldı.

Tanıtımda açıklama yapan Sınıf Öğretmeni Coşkun İnce, hazırlıklarına geçen yıl Kasım ayında başladıkları kitabı Şubat ayında yayın hayatına kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Engelli Arkadaşa Yardım Eli Toplumsal Duyarlılık kapsamında, engelli arkadaşları için farkındalık yaratmak isteyen 25 minik öğrencinin yaz tatilleri, ailesi veya aile büyüklerinden biri ile ilgili yazdığı 25 hikayenin yer aldığı kitabın imza gününde konuşan Sınıf Öğretmeni Çoşkun İnce " Öğrencilerin minik kalpleriyle yazdıkları hikayelerde bazıları ailelerini, rüyalarını veya hülyalarını kaleme aldıklarını, elde edilen gelir ile engelli öğrencilerin topluma kazandırılması için Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneğine bağışlama kararını birlikte aldıklarını söyledi. Kitabımızı ne kadar çok okura ulaştırabilirsek, yapılacak bağış miktarının artmasına neden olacaktır. Bu nedenle öncelikle okulumuzda ve Trump Towers – D&R Kitabevinde imza günü düzenledik" dedi

İmza günü etkinliklerinde ayrıca Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'nin engelli üyeleri tarafından yapılan kitap ayraçlarının satışı için destek veren Okul Aile Birliği Üyesi Gülbin Aydın,"Daha çok farkındalık oluşturmak istediklerini, engellilerin yaşamları ve beklentileri konusunda toplum olarak çok az bilgimiz var, daha çok kişiye ulaşarak yaşamlarını kolaylaştırmak için desteklerimiz devam edecek" dedi.

Satış gelirinin BEDD'e bağışlanacak kitapta, "Dalyan' da rüya gibi bir tatil " başlıklı öyküsü yer alan Mahya Su Aydın, önemli ve mesajı olan bir projeye imza attıklarını belirterek, duygularını şöyle dile getirdi : "Hikayemde, engelli arkadaşımız gelmeden önce ne yapabileceğimizi ve onunla güzel vakit geçirmemiz gerektiğini anlattım. Kitabımızın gelirini de engelli arkadaşlarımız için bağışlayacağız. Bir engelli arkadaşım vardı, adı Tunay, biraz konuşma sorunu vardı, onun adına üzülüyordum, çünkü engelli olmak çok zor. Engelli olunca her şeyi çok iyi yapamıyorsun. Arkadaşların seninle dalga geçerse üzülebilirsin, insan kendisini engellinin yerine koymalı, o yüzden engelli arkadaşlarımıza yardımcı olmalıyız, onları desteklemeliyiz. " İpek Gürman da " Laki, Karbon ve Rena " adlı hikayesinde bir anısını yazdığını anlattı. Yakup Atılan ise "Engelli arkadaşlarımız bu kitaptaki hikayeleri okumalılar" diye konuştu. Kitapta hikayeleri bulunan öğrenciler, sınıfta üzerinde " Küçük Kalemlerden Büyük Hikayeler " yazılı pastayı keserek kutlama yaptı. Kitabın satışı D&R ve anlaşma yapacakları diğer kitabevlerinde devam edecek.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Küçük Kalemlerden Büyük Hikâyeler Hikâye Kitabının Satış Geliri Bedensel Engellilerle Dayanışma... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement