Küçük Pilotlar Elazığ Havalimanı'nı Gezdi - Son Dakika
Yerel

Küçük Pilotlar Elazığ Havalimanı'nı Gezdi

Küçük Pilotlar Elazığ Havalimanı\'nı Gezdi

Elazığ'ın Keban ilçesinde bulunan Atatürk İlkokulu bünyesinde faaliyet gösteren havacılık kulübü ve model uçak kursunda eğitim gören kursiyerler Elazığ Havalimanı’nı gezdi.

07.05.2014 16:05

Elazığ'ın Keban ilçesinde bulunan Atatürk İlkokulu bünyesinde faaliyet gösteren havacılık kulübü ve model uçak kursunda eğitim gören kursiyerler Elazığ Havalimanı'nı gezdi.

Keban Atatürk İlkokulu havacılık kulübü ve model uçak kursiyerleri Elazığ Havalimanı'na bir gezi düzenledi. Öğrenciler havalimanında uçakları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Keban Atatürk İlkokulu rehber öğretmeni Ekrem Cengiz Akdeniz, Keban Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açılan kursta öğrencilere uçak yapımıyla alakalı eğitim verildiğini söyledi. Akdeniz, "Açtığımız kursta önce ata model uçak sonra flamingo model uçak ve şu anda da jet model uçaklar yapıyoruz. Bu bağlamda havacılık ile ilgili öğrencilerimizin farkındalıklarını arttırmak, ufuklarını açmak gerçek uçakları görüp bu işi daha somut hale getirip ilerde bu mesleği olan ilgilerini artırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda havaalanına gezi düzenledik. İnşallah bu çocuklar gelecekte ülkemizin en önemli pilotları olacak. Ulu önderin dediği gibi istikbal göklerdedir göklerini koruyamayan uluslar yarınlarından asla emin olamazlar. İnşallah geleceğimiz olan çocuklarımız küçük yaşlardan itibaren böyle gezerek görerek yaparak yaşayarak üreterek tasarlayarak büyük düşünerek hedef koyarak amaç edinerek dünyadaki akranları ile yarışır ve yarınlarımızın teminatı olur. Şu günlerde çok güzel bir Türk Hava Yolları reklamı var ve artık ülkemiz havacılık alanında önemli adımlar atıyor. Biz öğretmenler de çocuklarımızın küçük yaşta o uçakları yapma yapabilme gayesiyle yetiştirmesine katkıda bulunmalıyız ve artık uzaya Türk çocuklarının da gidebileceğini dünyaya göstermeliyiz" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçük Pilotlar Elazığ Havalimanı'nı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement