Küçükgençay: "Demokratik Bir Seçim Oldu" - Son Dakika
Yerel

Küçükgençay: "Demokratik Bir Seçim Oldu"

Küçükgençay: "Demokratik Bir Seçim Oldu"

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Tamer Küçükgençay hafta sonu yapılan delege seçimlerinin ardından değerlendirme yaptı.

18.02.2014 10:04

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Tamer Küçükgençay hafta sonu yapılan delege seçimlerinin ardından değerlendirme yaptı. Başkan Küçükgençay, seçimlerin gayet demokratik bir ortamda gerçekleştirildiğini söyledi.

150 delegenin seçimini örgütlü olunan işyerlerinde belirlediklerini ifade eden Küçükgençay, "150 delegenin tamamı şube yönetimi tarafından kazanılmıştır. Seçim sonuçları arkadaşların takdirini gösteriyor. Soma Şubesinin başarısını gösterdiğini düşünüyorum. Tabii ki eksiklerimiz birilerinin hoşuna gitmeyen bazı durumlar olabilir. Bu durumları da ileriki dönemlerde telafi edeceğimizi düşünüyorum. Birçok kesimin şube delege seçimi ile ilgilenmesi örgüt sayısının büyük olduğundan düşünüyorum. 13 bini aşan bir örgütümüz var. Bu örgütlenmeyi şube ve genel merkezin desteği ile yaptık. Delege seçimi 19 sandıkta tek seçim bölgeli şeklinde yapıldı. İsteyen herkes sandıklarda bekledi ve görev aldı. Demokratik bir seçim oldu. Artık bu delegasyonla ileriki haftalarda Soma Şube zorunluluğu organlarını ve genel merkezin seçimlerini belirleyen üst kurul delegeleri kongreleri yapılacaktır. Bu arada muhalefetteki arkadaşlara da bu işte emekleri olanlara da teşekkür ediyorum. Onların eleştirilerini de saygıyla karşılıyorum ve doğru algıladığımızı söylüyorum. Zor bir havzada görev yapıyoruz. Kamusu özel sektörü ve dışarıdaki Koza gurubu ile ilgili ve örgütlenmeyi bekleyen bir havza burası. Öncelik 13 bin işçinin hak ve menfaati. Soma'da işyerlerinin kendi sorunlarına yardımcı olan anlayış. Kim doğruyu söylüyorsa, işçiyle ilgili iyi düşünceleri varsa onları destekliyoruz." dedi. Son olarak CHP'li Bayramoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya kısa ve öz cevap veren Küçükgençay, "Biz bütün siyasilere eşit mesafedeyiz. Kesinlikle bu işlerde ve bu işlerin dışında siyasilerle arkadaş filan değiliz. Bizim için öncelik bütün üyelerimize hizmet etmek. Taraf olma şansımız yok. Şube kendi seçimini ve kendi değerlerini kendisi bulacaktır." dedi.

Maden İşçileri Sendikası Genel Merkez Genel Sekreteri Vedat Ünal ise, "Son derece demokratik bir seçim oldu. Bizde olaya tanıklık ettik. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan 4 yılda bir yapılan delege seçimlerini yaptık. Şimdi bu çıkacak delege seçiminden şube yönetim kurulu şubenin denetim disiplin ve genel merkezin üst kurul delegeleri tespit edilecek önümüzdeki süreçte. Bu süreçte gerek basının gerekse işçi arkadaşların ilgilerine teşekkür ederim. Bizim gözlemlediğimiz gerek delege seçim yönetmeliğine gerek ana tüzüğümüze uygun bir şekilde seçimlerin yapıldığıdır. Bunun için hiçbir şikayet olmadı. Bende kendilerini şubeye yakışır şekilde bir seçim yaptıkları için kutluyorum. Ege bölgesi şubemiz son derece demokratik bir seçim yaptı." dedi.

Genel Merkez Teşklatlandırma Sekreteri Hasan Hüseyin Yıldız ise, "Katılımı yüksek, demokratik bir seçim oldu. Bu seçimlere oransal olarak bakıldığında yaklaşık 8 binin üzerinde işçinin sandığa gittiğini söyleyebiliriz. Bu da yaklaşık %70 arkadaşın bu seçimde demokratik haklarını kullandığının göstergesidir. Yaşadığımız bu seçimde görev alan sandık kurulu başkanlarından temsilci ve şube yönetim kuruluna kadar gösterdikleri sabırlı çalışmadan ötürü teşekkür ediyoruz. Yıllar önce burada çok iddialı ve çatışmalı birtakım seçimler yapıldığını biliyoruz. Bu seçimde barış içersinde dostça işçi sınıfına yakışan bir duruş sergilendi. Herhangi bir kavga çekişme olmadan bu seçimi tamamladık. Bundan ötürü teşekkür ediyorum." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçükgençay: 'Demokratik Bir Seçim Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement