Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Londra'da - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Londra'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin Londra Kitap Fuarı'nda şeref konuğu olmasını Türk edebiyatı ve Türkiye'nin bütün birikimleri için büyük bir kazanım olarak gördüğünü belirterek, "Edebiyatımızla birlikte, Türkiye'nin bütün unsurları"...

15.04.2013 01:59

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin Londra Kitap Fuarı'nda şeref konuğu olmasını Türk edebiyatı ve Türkiye'nin bütün birikimleri için büyük bir kazanım olarak gördüğünü belirterek, "Edebiyatımızla birlikte, Türkiye'nin bütün unsurları ve boyutları tartışılmış olacak. Ben bunun iyi bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum" dedi.

Bakan Çelik, Türkiye'nin odak ülke olduğu ve 17 Nisan'a kadar sürecek Londra Kitap Fuarı çerçevesinde Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen resepsiyona katıldı.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz'ün ev sahipliğindeki resepsiyona, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Adalet Ağaoğlu, Ahmet Ümit, Murathan Mungan, İskender Pala, Elif Şafak, Buket Uzuner ve Doğan Hızlan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda yazar ve yayıncı katıldı.

Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, Türkiye'nin Londra Kitap Fuarı'nda onur konuğu olmasının gurur verici olduğunu belirtti. Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Edebiyatımızla gurur duyuyoruz. Köklerimizden bugüne kadar bütün oluşmuş edebiyat birikimimize hiçbir ayrım gözetmeden sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bizim görevimiz budur. Bugünden başlayarak artık Londra'da Türk edebiyatı konuşulacak. Bütün dünya, Türk edebiyatıyla ilgili tartışmalara katılacak. Dolayısıyla Türk edebiyatının tanınması açısından, hele de dünyanın içinde bulunduğu bu zaman diliminde Türkiye'nin Londra'da şeref konuğu olarak temsil edilmesini çok önemli buluyorum."

Yazar ve yayıncıların da arasında bulunduğu 160 kişilik bir heyetle Londra'ya geldiklerini hatırlatan Çelik, Türk edebiyatının çok seçkin temsilcilerinin Londra'da bulunduğunu ifade etti. Kültür meselelerinin bir ülkenin bütün meselelerini kuşatan ana çerçeve olduğunu vurgulayan Çelik,

"Dolayısıyla kültürel meselelerdeki duruşumuz, derinleşmemiz, bunu dünyaya tanıtmamız ne kadar kuvvetliyse Türkiye'nin birikimlerini, demokrasisini, ekonomisini, dış politikasını dünyaya tanıtmamız da o kadar kuvvetli hale gelir" diye konuştu.

Türkiye'nin Londra Kitap Fuarı'nda şeref konuğu olmasını Türk edebiyatı ve Türkiye'nin bütün birikimleri için büyük bir kazanım olarak gördüğünü kaydeden Ömer Çelik, "Edebiyatımızla birlikte, Türkiye'nin bütün unsurları ve boyutları tartışılmış olacak. Ben bunun iyi bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

-Bakan Çelik, Thatcher'ın cenaze törenine katılacak-

İngiltere'nin vefat eden ilk kadın Başbakanı Margaret Thatcher'ın 17 Nisan Çarşamba günü yapılacak cenaze töreninde Türkiye'yi temsil edecek olan Bakan Çelik, konuya ilişkin AA muhabirinin sorusunu da yanıtladı.

Thatcher'ın tarihe mal olmuş her siyasetçi gibi üzerinde çok tartışılan bir isim olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Geldiğimden beri görüyorum, İngiltere'de (Thatcher'la ilgili) çok canlı ve dinamik bir tartışma ortamı var. Neredeyse İngiliz yayın kuruluşlarının hangi şarkıyı çalıp çalmayacağına, bunun Thatcher'ın anısına saygısızlık olup olmadığına kadar müthiş bir tartışma yaşanıyor. Nitekim Muhafazakar Parti ile İşçi Partisi arasında bir tartışma sürüyor.

Biz, başka devletlerin kendi liderleriyle ilgili cenaze törenleri olsun, başka hususlar olsun bu tip davetlerinde bulunmayı bir hükümet görevi addediyoruz. Hükümetimizi temsilen Thatcher'ın cenaze töreninde bulunacağım."

Thatcher'ın ölümüyle birlikte tartışılan konuların dünyanın tartıştığı temel konular olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Serbest piyasa ekonomisiyle sosyal devlet uygulamaları arasındaki çelişkiler, finans sisteminin güçlendirilmesiyle yoksul kesimlerin korunması arasındaki dengenin nasıl bulunacağına dair tartışmalar, ya da belli bir partinin belli bir programı kararlılıkla uygulamasıyla uzlaşma kültürü arasındaki dengenin nasıl bulunacağına dair tartışmalar, şimdi Thatcher'ın ölümüyle birlikte yeniden canlı bir biçimde yapılıyor" diye konuştu. - LONDRA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Londra'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement