Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ören yerlerinden elde edilen gelirin 70 milyon TL'den 256 milyon TL'ye çıktığını belirterek, "Bu gerçek bir rekordur."

14.02.2012 14:13

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ören yerlerinden elde edilen gelirin 70 milyon TL'den 256 milyon TL'ye çıktığını belirterek, "Bu gerçek bir rekordur. Bazen rekor rakamları açıklıyorlar. Gideri gelirinden fazla. Bu öyle değil. Tarihin gördüğü en yüksek gelirdir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü hizmetine tahsis edilen 18 aracın tahsisi ve gezici kütüphanelerin tanıtım toplantısına katıldı. Bakan Günay, TÜRSAB'ın turizm ve kültürel zenginliği geliştirmek için çok önemli katkılar yaptığını belirterek, geçen yıldan itibaren 47 aracı hizmete soktuklarını söyledi. 5 gezici aracın Türkiye genelinde gezeceklerini kaydeden Günay, gezici kütüphanelerin 1960'lı yıllarda

Mustafa Güzelgöz'ün merkep sırtında köyleri dolaşmasıyla başladığını hatırlattı. Günay, gezici kütüphanelerin LCD televizyon, bilgisayar gibi ileri teknoloji ürünleriyle donatıldığını ifade ederek, gezici araçların İzmir, Antalya, Kayseri, Diyarbakır ve Ordu'ya gideceğini söyledi. Günay, TÜRSAB'ın, araçların yakıtını, teknik bakımını ve sürücü giderlerini üstlendiğinin altını çizdi.

Bakan Günay, 2007'de Bakanlığın ören yerlerinden elde ettiği gelirin 70 milyon TL olduğunu hatırlatarak, bu rakamın 2011'de 256 milyon TL'ye çıktığının altını çizdi. Günay, "Bu gerçek bir rekordur. Bazen rekor rakamları açıklıyorlar. Gideri gelirinden fazla. Bu öyle değil. Tarihin gördüğü en yüksek gelirdir" dedi.

Kültür Varlıkları Genel Müdürü Murat Süslü de, katkılarından dolayı TÜRSAB'a teşekkür etti. Bu sırada Bakan Günay, "Mübarek Sevgililer Günü'nü kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRSAB 2. Başkanı Talha Görgülü de, turizmin Türkiye'nin petrolü olduğunu belirterek, "Turizm, Türkiye'nin dışarıya açılan yüzü. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin en iyi çalışan bakanlıkları arasında geliyor" diye konuştu.

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Onur Bilge Kula ise, Antalya'da bir ihtisas kütüphanesinin kurulması önerisini iletti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan da, TÜRSAB'ın 40. yılı olduğunu hatırlatarak, bu desteğin çalışmalarına heyecan ve ruh kattığını söyledi. Özaslan, 40. yılda Türkiye'deki bütün illere yayılması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Bakan Günay, gezici kütüphaneleri gezerken, Demre'de yaşamak isteğini dile getirdi. Bakan Günay, Müsteşar Özaslan ve TÜRSAB 2. Başkanı Görgülü araçların başında fotoğraf çektirdi. Günay ve Görgülü, daha sonra 1. Meclis binasına geçti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement