Kumsaldaki Kafeterya ve Büfe Davası - Son Dakika
Güncel

Kumsaldaki Kafeterya ve Büfe Davası

Aydın'ın Kuşadası İlçesinde, Gündemi Uzun Süre Meşgul Eden İmar Kanunu'na Aykırı ve İhalesiz İşletmeye Verilen Kafeterya ve Büfe Davası Sonuçlandı. Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan 10 Ay Hapis, 180 YTL Para ve 1 Yıl Süreyle Memuriyetten Men Cezasına, Diğer 11 Sanık da 10 ile 11 Ay 20 Gün Arasında Değişen Hapis Cezalarına Çarptırılırken, Cezalar Para Cezasına Çevrilerek Ertelendi.

02.03.2007 17:22

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, gündemi uzun süre meşgul eden İmar Kanunu'na aykırı ve ihalesiz işletmeye verilen kafeterya ve büfe davası sonuçlandı. Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan 10 ay hapis, 180 YTL para ve 1 yıl süreyle memuriyetten men cezasına, diğer 11 sanık da 10 ile 11 ay 20 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırılırken, cezalar para cezasına çevrilerek ertelendi.

Kuşadası 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2004/771 dosya numarasıyla esastan görülen davada, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile Kuşadası Belediyesi'nin eski belediye meclis üyeleri Tahir Bayraktaş, Ergun Özkul, Hüseyin Güneş ve Mehmet Aydınlık ile Kuşadası Belediyesi'nde görev yapan eski Hesap İşleri Müdürleri Melek Özkan, Hasan Özelçinler, eski Yazı İşleri Müdürü Şenay Usbaş, Belediye Avukatı Aysin Arcan, eski Fen İşleri Müdürü Saadet Erdoğan, Belediye Tabibi Eyüp Özbaş ve Belediye Veterineri Mutlu Yavuz, marina yanındaki 4 bin 222 metrekare kumsalda İmar Kanunu'na aykırı olarak kıyı kenar çizgisi içerisinde kafeterya ve büfe yapılması için geçici inşaat ruhsatı verip yaptırmak ve bu yapılan kafeterya ve büfeyi İhale Kanunu'na aykırı olarak ihalesiz bir şekilde encümen kararıyla Sinan Kara isimli kişiye kiralamak, ardından da işletme ruhsatı vermek suçlarından yargılanıyordu. Dava, son duruşmada karara bağlandı. Mahkeme, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ve belediye eski meclis üyesi Tahir Bayraktaş ile Belediye Avukatı Aysin Arcan, Belediye Tabibi Eyüp Özbaş, Belediye eski Fen İşleri Müdürü Saadet Erdoğan ve Belediye eski Hesap İşleri Müdürü Hasan Özelçinler'e önce 1 yıl hapis, 216 YTL para ve 1 yıl memuriyetten men cezası verdi. Mahkeme, ardından da TCK'nın 59. maddesi gereği 1/6 oranında indirime giderek, her sanığa 10 ay hapis ve 180 YTL para ve 1 yıl memuriyetten men cezası vererek, bin 980 YTL para cezasına çevirip ertelenmesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca, aynı davada yargılanan belediye eski meclis üyeleri Ergun Özkul, Mehmet Aydınlık ve Hüseyin Güneş ile Belediye eski Yazı İşleri Müdürü Şenay Usbaş ve Belediye Veterineri Mutlu Yavuz'u önce 1 yıl 2 ay hapis, 252 YTL para ve 1 yıl memuriyetten men cezasıyla cezalandırılırken, bu cezalarda 1/6 oranında indirime gidilerek, her sanığa 11 ay 20 gün hapis ve 210 YTL para cezası verildi. Ardından bu cezalar ayrı ayrı olarak 2 bin 310 YTL para cezasına çevrilerek, ertelendi.

(ZH-İK-YK-CC-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kumsaldaki Kafeterya ve Büfe Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement