Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu - Son Dakika
Yerel

Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu

Kuran'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu (KAP) tarafından konferans programları düzenleniyor.

29.05.2013 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuran'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu (KAP) tarafından konferans programları düzenleniyor. Platform Genel Sekreteri Abdurrahman Katlan, gazetemize yaptığı ziyarette, "İnsanların Kuran'ı Kerimle buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

Abdurrahman Katlan; kısa adı KAB olan Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu'nun

Kur'an ve sünnet çizgisinden sapmadan, bilişim ve iletişim çağının tüm araç ve gereçlerini kullanarak, insanlığı doğruluğundan şüphe duyulmayan bilgi kaynaklarına yönlendirme, insanlığın maddi ve manevi sıkıntı ve bunalımlardan kurtulabilmesi için önlerine uygulanabilir ilahi reçeteler sunma vizyonuyla 2007 yılının Haziran ayı içerisinde kurulduğunu söyledi.

"Platformumuz, aradan geçen 6 yılda birçok önemli hizmetlere öncülük ve önderlik yapmanın verdiği huzurla emin adımlarla yoluna devam ediyor" diyen Katlan, "İlk olarak Türkiye genelinde bilimsel bir anket çalışması yaptırarak toplumumuzun Kur'an'a bakış açısını görmek istedik. Bu anketten çıkan sonuçlara göre halkımızın % 94 'ünün evinde Kuran-ı Kerim'in olduğu, %78 'inin evinde meal ya da tefsirlerin de olduğu, %37 'sinin orijinalinden Kur'an okumayı bildiği, ancak sadece %5 'lik bir kesiminin düzenli bir şekilde anlamıyla buluştuğunu farkettik" diye konuştu.

Bu tablodaki durumu değiştirmek için yola çıkan platformun, ülkenin her köşesine yayılan 80'e yakın üye STK'larıyla birlikte halkı Kur'an'ın anlamıyla buluşturma noktasında sayısız toplantılara ev sahipliği yaptığını dile getiren Abdurrahman Katlan, "Geçtiğimiz yıllarda 600 bin insanımızı Hasan Tahsin Feyizli tarafından hazırlanan Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali ile tanıştırdı. 2009 yılında aynı anda 41 ilimizde ilk kez düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i ve Meali'ni Güzel Okuma Yarışması vasıtasıyla geniş kitlelerin Rabbimiz'in mesajıyla tanışmasına vesile oldu. Hazırlanan kitapçıklar, broşürler, bültenler, TV ve radyo programları hep aynı hedefe matuf çalışmalar olarak hizmet gördü. Cezaevlerindeki mahkümları bu en zor günlerinde manen huzura kavuşturma gayesiyle ziyaretler yapıldı ve mealler hediye edildi" şeklinde konuştu.

Türkiye'de birçok yerde halka ve öğrencilere yönelik Kur'an Meali Bilgi Yarışmaları düzenlenerek Kur'an'ın anlaşılarak okunması mantığının verilmeye çalışıldığının altını çizen Katlan sözlerini şöyle tamamladı:

"Tertiplenen senaryo yarışmasına katılan 500'e yakın eser arasından seçilenlerden bazıları Elham bu ve kılavuzsuz olmaz isimleriyle animasyon filmi ve radyo seslendirmeleri haline getirilmiş ve halkımızın büyük beğenisine mazhar olmuştur. Bugünlerde yepyeni bir kısa film hazırlama çalışmaları hızla devam etmektedir. www.kuranimiz.net adıyla kurulan web sitesi ve sosyal medya aracılığıyla toplumsal bilinç vermeye gayret edilmiştir. Online olarak Kur'an okunabilen, okunan ayetlerin meal ve tefsirleri takip edilebilen, ülkemizin önde gelen akademisyenleri ile yapılan röportajlara Kur'an TV başlığı altından ulaşılabilen sitede ayrıca platform çalışmaları, makaleler, animasyonlar, farkında mıyız köşeleri gibi birçok orijinal başlıklar mevcuttur." - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement