Kurtlar Ahıra Girip 170 Küçükbaş Hayvanı Telef Etti - Son Dakika
Güncel

Kurtlar Ahıra Girip 170 Küçükbaş Hayvanı Telef Etti

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde ahıra giren kurtlar, 60 koyun ve 110 kuzu olmak üzere 170 küçükbaş hayvanı telef etti. Besici Mehmet Guzay, hayvanlarının telef olduğunu görünce şaşkına döndü ve koyunları kredi ile aldıklarını ve parayı nasıl ödeyeceklerini bilmediklerini söyledi. Olayı duyan Turan Mahalle Muhtarı Hasan Soykan da, çiftçilerin sıkıntılarının büyük olduğunu belirtti.

04.06.2023 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Turan Mahallesi'nde yaşayan ve besicilikle uğraşan Mehmet Guzay, yaylada otlanan küçükbaş hayvanlarını, yünlerini kırkmak için mahalledeki ahıra getirdi. Gece saatlerinde ahıra giren kurtlar, 60'ı kuzu, 110'u koyun olmak üzere 170 hayvanı telef etti.

KOYUNLARI KREDİ İLE ALMIŞLARDI

Sabah hayvanları çıkarmak için ahıra giden Guzay, acı manzarayla karşılaştı. Hayvanlarının telef olduğunu gören talihsiz besici neye uğradığını şaşırırken, koyunları kredi ile aldıklarını ve parayı nasıl ödeyeceklerini bilmediklerini kaydetti.

Ahıra giren kurtlar 170 küçükbaş hayvanı telef etti! Besicinin elinde bir tek kredi borcu kaldı

"AHIRA CANAVAR ATLADI"

Olayı anlatan besici Guzay, "Ahırımızın olduğu yer köyün içerisi sayılır. Koyunlarımız 40 gündür arazide kalıyordu. Kırkım için eve getirdik. Köpeklerin de hepsi boş. Nasıl olduysa bu olay oldu. 60'a yakın koyun, 110 kuzu telef oldu. Ahıra canavar atladı ve malı kırdı" ifadelerini kullandı.

Ahıra giren kurtlar 170 küçükbaş hayvanı telef etti! Besicinin elinde bir tek kredi borcu kaldı

"KIRKIMI YAPTIKTAN SONRA DAĞA ÇIKACAKLARDI"

Turan Mahalle Muhtarı Hasan Soykan da, "Bu olayı sabah duydum. Buraya kurt girmiş. 170'e yakın koyun ve kuzunun telef olduğunu öğrendim. Çiftçilerimiz köyümüzde küçükbaş hayvan besliyorlar ve dağlarda yayıyorlar. Kırkım için de köye geldiler. Kırkımı yaptıktan sonra tekrardan dağa çıkacaklardı. Çiftçimiz bu malları kredi ile aldı. Bu yüzden sıkıntıları büyük" diye konuştu.

Kurtlar Ahıra Girip 170 Küçükbaş Hayvanı Telef Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kurtlar Ahıra Girip 170 Küçükbaş Hayvanı Telef Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Biyo Art: Öncelikle geçmiş olsun, faiz başımıza bela malımızın bereketini de helalini de alıp götürüyor 18 0 Yanıtla

Advertisement