Kuşadası ve Söke'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kuşadası ve Söke'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü Kutlandı

Aydın'ın Kuşadası ve Söke ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

07.09.2018 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Kuşadası ve Söke ilçelerinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Kuşadası'nın kurtuluş kutlamaları, esareti simgeleyen kız çocuğunun efeler tarafından kurtarılmasını anlatan temsili törenin ardından, ilçe protokolü, halkı selamladı.

Atatürk Meydanı'nda resmi törenle süren kutlama programında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, düşman işgalinden kurtuluşun 96. yıl dönümünün gururunu yaşadıklarını belirtti.

Kayalı, "7 Eylül 1922'de elde edilen ve bizi bugünlere taşıyan bu zafer, işgali, kuşatmayı, esareti reddederek bu zorlu sınavdan yüz akıyla çıkmayı başarmış kahraman bir ulusun evlatları olarak bizleri gururlandırmaya devam etmektedir. Tarih boyunca esareti ve işgal altında yaşamayı hiçbir zaman kabul etmemiş olan Türk halkı, bundan 96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde destansı bir kurtuluş mücadelesi vermiş ve elde ettiği zaferle tüm dünyada emperyalizme karşı kazanılan ulusal bağımsızlığın sembolü haline gelmiştir. Başta ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kuşadası'nın kurtuluşuna öncülük eden Mahmut Esat Bozkurt ile bu ülke için canlarını feda etmekten çekinmeyen tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum." diye konuştu.

Çeşitli halk oyunları gösterileri ve öğrenciler tarafından okunan kahramanlık şiirleri ile sona eren törene Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Şahin, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Söke'de halk konseri

Söke'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde kurtuluş günü konseri verildi.

Bir alışveriş merkezinde Söke Belediyesi Şehir Bandosu eşliğinde halk oyunları gösterisinin ardından sanatçı Koray Avcı ile Esra Sezer sahne aldı.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden konseri Sökeliler, coşkuyla izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuşadası ve Söke'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement