Kütahya'da 47, Emet İlçesinde 6 Belde Seçime Giremeyecek - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da 47, Emet İlçesinde 6 Belde Seçime Giremeyecek

Kütahya\'da 47, Emet İlçesinde 6 Belde Seçime Giremeyecek

En son yapılan 2009 yılı Mahalli ve idareler şeçimlerine katılan 47 belde , nüfus sayısı iki bin ‘in altına düştüğü için 30 Mart Pazar günü yapılacak olan mahalli ve idareler seçimlerine katılamayacak.

09.03.2014 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

En son yapılan 2009 yılı Mahalli ve idareler şeçimlerine katılan 47 belde, nüfus sayısı iki bin 'in altına düştüğü için 30 Mart Pazar günü yapılacak olan mahalli ve idareler seçimlerine katılamayacak. Bu beldeler 30 mart Pazar gününden sonra, en yakın belediyeye bağlanarak mahalleye dönüştürülecek.

2009 Mahalli idareler seçime giren, Emet ilçesi Aydıncık, Çerte, Eğrigöz, Günlüce, Örencik ve Yenice beldeleri 2014 Mahalli idareler seçimine giremeyecek. Bu 6 beldenin kapatılmasından sonra, Emet ilçesine bağlı belde kalmayacak. Kütahya ilinde, son seçimlerde merkezde bir, Tavşanlı ilçesinde dört, Simav ilçesinde beş, Gediz ilçesinde üç ve Domaniç ilçesinde bir olmak üzere toplamda 14 belde belediye başkanlığı seçimi yapılacak.

2014 Mahhali idareler seçimine katılacak beldeler şöyle: "Kütahya Merkez Seyitömer beldesi, Tavşanlı: Tunçbilek, Tepecik, Kuruçay ve Balıköy, Simav: Akdağ, Naşa, Güney, Demirci ve Çitgöl, Gediz: Yenikent, Gökler ve Eskigediz ve Domaniç: Çukurca. (MS-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 47, Emet İlçesinde 6 Belde Seçime Giremeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement