Kuzey Irak'ta Halk 'İsyanda' - Son Dakika
Dünya

Kuzey Irak'ta Halk 'İsyanda'

Kuzay Irak'ta Elektrik, Su, Akaryakıt Ve Altyapı Hizmetlerinin Yetersiz Olduğunu Ve Kürt Yöneticilerin Rüşvet Alarak Adam Kayırdığını Öne Süren Binlerce Kişi, 1 Haftayı Aşkın Süredir Süleymaniye Başta Olmak Üzere Çeşitli Kentlerde Gösteriler Düzenliyor. Olaylarda Şimdiye Kadar 1 Kişi Öldü, Çok Sa...

14.08.2006 12:39

Kuzay Irak`ta elektrik, su, akaryakıt ve altyapı hizmetlerinin yetersiz olduğunu ve Kürt yöneticilerin rüşvet alarak adam kayırdığını öne süren binlerce

kişi, 1 haftayı aşkın süredir Süleymaniye başta olmak üzere çeşitli kentlerde gösteriler düzenliyor. Olaylarda şimdiye kadar 1 kişi öldü, çok sayıda gösterici ve peşmerge de yaralandı. Yerel İçişleri Bakanlığı gösterilerin yasadışı olduğu açıkladı.

SÜLEYMANİYE`DE YAKLAŞIK 3 BİN LİŞİ YÜRÜDÜ

Süleymaniye`de dün düzenlenen gösterilerde çok sayıda kamu kuruluşu taşlandı, robocop kıyafetli peşmergelerle göstericeler arasında arbede yaşandı. Çoğunluğu genç yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı gösteri, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin kente gelişinin hemen ardından gerçekleşti. Kalabalığı yönlendiren kişilerin peşmerge kuvvetleri ve sivil polisler tarafından gözaltına alınması protestolara neden oldu. Göstericiler gözaltına alınan 30 kişinin serbest bırakılması için uzun süre meydandan ayrılmadı.

‘GENÇLER KÜRDİSTAN’I TERK ETMEK İSTİYOR’

Peşmergelerin müdahalesine tepki gösteren protestocular, demokratik haklarını kullandıklarını ve hiçbir gruba bağlı olmadıklarını ifade ettiler. Elektirik, su, akaryakıt gibi en temel ihtiyaçlarının bile karşılanamadığını savunan göstericiler, Celal Talabani ve Mesut Barzani’yi de sert bir dille eleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kuzey Irak'ta Halk 'İsyanda' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement