Kuzugöbeği Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Kuzugöbeği Festivali Sona Erdi

Kuzugöbeği Festivali Sona Erdi

Fethiye Yeşilüzümlü'de geleneksel 6. kuzu göbeği mantar festivali değişik etkinliklerle devam ediyor.

27.04.2014 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye Yeşilüzümlü'de geleneksel 6. kuzu göbeği mantar festivali değişik etkinliklerle devam ediyor. Festivalin ikinci günü Cadianda'da bulunan roma döneminden kalma antik tiyatroda gerçekleşen konser ile başlarken, çocuk oyunları, bölgeye ait ürünlerin tanıtılması ve yöresel yemek yarışması ile devam etti. Festivalin ikinci günü, Pop Müzik Sanatçısı Mustafa Selçukoğlu konseri ile son buldu. Coşkulu konserde yemek yarışmasında dereceye giren yarışmacılara madalya ve birinciye 300 TL, ikinciye 200 TL, üçüncüye 100 TL ödül verildi.

Konsere Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı eşi Nesrin Saatcı ile birlikte konsere katıldı. Birincilik ödülünü kazanan Nermin Çelikman, Fethiye Evi Gönüllülerinin kurucusu Nesrin Saatcı'yı sahneye davet ederek "Bu ödülün benim için miktarı değil manevi değeri çok büyük. Hayatımda ilk kez bir yarışmada birinci oldum. Bu 300 TL birincilik ödülünü Nesrin hanıma vermek istiyorum. Eğitime ve Engelli vatandaşlara katkıda bulunmak istiyorum" diyerek zarfı Nesrin Saatcı'ya teslim etti. Nermin Çelikman'ın bu davranışından çok duygulanan Nesrin Saatcı ise "Konsere gelir gelmez böyle bir şeyle karşılaştım çok heyecanlandım. Nermin hanım biliyor ki, bağışta bulunduğu parası doğru adreste ve istenilen yere ulaşacak. Ben gerçekten çok heyecanlandım. Çok teşekkür ediyorum. Festivalin de gelecek yıllarda bu tür yemek yarışmalarını gurmeler getirerek daha geniş kapsamlı yapacağımızın sözünü veriyorum" dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise konuşmasında, "Gelirken bir kaç esnafımızla sohbet etme imkanı buldum. Herkesin keyfi yerinde ve yüzü gülüyor. Bu da etkinliklerin güzel geçtiğinin amacına ulaştığının göstergesidir. Gelecek yılki festivalde sanıyorum ki kadınlarımız festivalin gerçekleşmesinde büyük yer alacaklar, bizlere de bir kenarda oturup onların yaptıklarını takdir etmekle alkışlamakla meşgul olacağız. Mustafa kardeşime teşekkür ediyorum burada bizlere güzel şarkılar söyledi coşturdu. Herkese iyi eğlenceler dilerim" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuzugöbeği Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement